Tabu
FASHION

Fashion Icons, Ep.4 : Marlene Dietrich

Nimeni din istoria Hollywood-ului n-a reușit să poarte un costum bărbătesc cu atât de mult stil și eleganță, precum Marlene Dietrich.

În 1930, Marlene Dietrich era pe culmile carierei ei, fiind cea mai bine plătită actrișă de la Hollywood. Marlene încorpora esența erotică a cinematografiei, talentul și misterul.

Cu toate că a fost și este considerată una dintre cele mai senzuale icon-uri, Dietrich aborda stilul masculin, devenind astfel una dintre primele icon-uri fashion androgine.

Înclinația ei înspre stilul masculin, frac, joben și pantaloni la dungă, i-au creat imaginea de sexualitate ambiguă ceea ce a făcut-o și mai enigmatică.

Născută Maria Magdalena Dietrich, în afara Berlinului, pe 27 decembrie, 1901, Marlene a studiat vioara în copilărie, reprofilându-se mai târziu spre școala de teatru. Dietrich și-a petrecut ultimul deceniu din viață în izolare totală în apartamentul ei din Paris.

Dietrich s-a stins din viață pe 6 mai 1992. Avea 90 de ani. Controversata viață, precum și zvonurile legate de înclinațiile ei sexuale, stilul ei masculin, au făcut din ea o inspirație constantă pentru designeri.

(clic pe fiecare poza pentru a o vedea in intregime)

ARTICOLE SIMILARE

Exclusiv Tabu: Cu Janina în culisele marilor prezentări

realitatea

Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

Andreea Damian

Roberto Cavalli, designer pentru câini

realitatea

Copertele Vogue pun stăpânire pe Bulevardul Champs Elysées

realitatea

Designerul Andreea Dogaru la Strasbourg Fashion Days 2015!

realitatea

Accesorii în culori vii

realitatea

Scrie un comentariu