Home > beauty > A slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate

A slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate

Marian Oprea, diagnosticat cu obezitate morbida inca din adolescenta, a apelat de-a lungul timpului la tot felul de tratamente medicale si naturiste si exercitii fizice, care nu au dat rezultate. Astfel, la varsta de 31 de ani, el ajunsese sa cantareasca 220 de kilograme si isi pierduse orice speranta ca va ajunge vreodata la o greutate normala. Astfel, a ajuns unul dintre pacientii Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii, unde i s-a oferit sansa unei noi vieti, reusind sa slabeasca peste 100 de kg, dupa numai un an si jumatate, ca urmare a interventiei Gastric Sleeve.

In 2012, Impresionati de cazul lui Marian, medicii Spitalului Sf. Constantin au decis sa il ajute, iar institutia a suportat costurile interventiei – 5 000 de euro. Operatia s-a desfasurat fara incidente timp de doua ore si a reprezentat o premiera in Brasov la momentul respectiv, fiind pentru prima data cand medicii au operat un pacient cu o asemenea greutate.

Este cel mai voluminos om pe care l-am operat pana acum, cu o greutate de 200 de kilograme, la 1,70 m inaltime, reprezentand un Indice de Masa Corporala de 63, normalul fiind sub 25“, declara in ianuarie 2012 seful Sectiei de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Constantin” Brasov, dr. Bogdan Moldovan.

Medicul a mai adaugat si ca interventia a fost vitala pentru pacient. „In acest caz, vorbim de un pacient de 31 de ani, cu o speranta de viata de 10-15 ani, daca nu se intervenea chirurgical“, a mai explicat dr. Bogdan Moldovan.

Marian-Oprea

Operatia a constat, mai exact, in indepartarea a peste 80% din stomac, lasand in circuitul digestiv un tub gastric de dimensiuni foarte reduse, cu o capacitate de 60-80 ml. Gastric Sleeve are doua mecanisme de actiune: cel restrictiv, in fapt limitarea cantitatii de alimente ce poate fi ingerata, si cel de manipulare hormonala, prin rezecarea unei parti semnificative a stomacului, fiind eliminat si hormonul foamei (secretia de grelina).

In 2013, la un an si jumatate dupa Gastric Sleeve, Marian a continuat drumul catre o viata normala cu ajutorul d-lui Dr. Marcel Albean, chirurg plastician la Spitalul Sf. Constantin, care a efectuat operatiile de indepartare a excesului de piele ramas in zona abdominala in urma slabirii.

Aveam un complex, iar lucrul asta m-a impiedicat sa am curajul sa fac ceea ce vreau. O sa o fac de acum incolo, cu mai multa incredere, bineinteles“, declara Marian Oprea.

Numita si gastrectomie longitudinala laparoscopica, metoda permite pacientilor sa aiba un regim fara restrictii calitative, ci doar cantitative, legate de dimensiunile noului stomac.

shutterstock_93594214

Foto: Spital Sf. Constantin din Brasov/Shutterstock

Articole asemanatoare
micul dejun
Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești
slăbit
Acești trei pași simpli te ajută să slăbești eficient într-un timp scurt
Incredibila transformare a unei familii. Tatăl, mama și fiica au slăbit împreună 38 kg
a slăbit
A mâncat 2.200 de calorii pe zi și a slăbit fără înfometare. Cum a reușit

1 Response

  1. Pingback : CUM SLABESTI 100 kg in 18 luni: un roman a reusit asta! | Bucătăria pentru toți

Comenteaza acest articol

A slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate

by   1 min
1