Tabu
CULTURELIFE & LOVESlider

Afirmațiile halucinante ale unui preot despre sarcina după viol: „Dacă e unul consimțit, poate i-a plăcut”

Preotul Vasile Răducă, care este totodată și prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, a stârnit controverse în urma unor afirmații halucinante pe care le-a făcut la o emisiune de radio.

Preotul a declarat în timpul emisiunii difuzate pe 27 mai, la Radio Trinitas, că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut. Nu este însă singura declarație reclamată de ascultători și din cauza căreia CNA a somat emisiunea postului de radio Trinitas, ce aparţine Patriarhiei Române. Răducă a făcut afirmații legate și de sexul cu prezervativ, dar și despre relația dintre o tânără și un partener de religie musulmană.

Iată câteva dintre afirmațiile acestuia!

„Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”.

„În Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului. În Islam, femeia este gândită ca o ființă fără suflet”.

„În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”.

Reprezentanții Patriarhiei s-au dezis de afirmațiile lui

Nu pot decât să exprim foarte clar, de la început, că ne aflăm într-o situație deplorabilă. Părintele profesor Răducă, pe care și eu l-am avut profesor, este un om care atunci când se implică într-o discuție devine destul de pătimaș. N-am venit să-l scuz, chiar mă detajez radical de absolut toate afirmațiile făcute de acesta.El a fost invitat rarisim la posturile noastre de televiziune și radio, iar după un acest context în care a făcut afirmații absolut discutabile, criticabile și autoincriminante pentru el, nici nu va mai putea fi invitat în emisiuni.

Nu reprezintă în niciun fel un punct de vedere ortodox și instituțional, poate fi cel mult un punct de vedere personal. Din păcate, în cadrul emisiunii, a ignorat faptul că se află în fața unor mii de ascultători. Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui.

Instituția pe care o reprezentăm nu are nicio legătură cu asemenea viziune. Relațiile Patriarhiei Române cu Cultul musulman sunt riguros impecabile, bazate pe respect reciproc. Regret că sunt în fața unei astfel de situații. Atât eu cât și instituția pe care o reprezint. Postul nostru nu a ieșit în evedință cu astfel de poziții.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Cine este Vasile Răducă, preotul decorat de Patriarhul Daniel

Preotul Vasile Răducă este prodecan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, conducător de doctorate şi profesor la cursurile de master, potritivit Hotnews. El este şi parohul Bisericii Kretzulescu, secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române şi a fost decorat de două ori de Patriarhul Daniel, cu „Crucea Patriarhală“, în 2008, şi cu Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus“, în 2011. Este căsătorit din 1983 cu Elena-Mioara, de profesie farmacist, și are doi copii.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Antonescu își testează limitele într-un reality-show

Tabu Tabu

Raluka, de o sinceritate uluitoare: „Am înșelat. Și o să mai înșel”

Andreea Damian

Craciunul asta se poarta cadourile kinky

realitatea

„I am Paul Walker”, un film care ne îndeamnă să căutăm adevărata valoare a vieții

Andreea Damian

Cinci pași simpli pentru un somn mai profund

Andreea Damian

Călin Donca îl dă în judecată pe Dorian Popa. Care este motivul

Andreea Damian

Scrie un comentariu