Tabu
CULTURESlider

Apple renunță la aplicația prin care protestatarii din Hong Kong puteau să localizeze forțele de ordine

Apple a eliminat o aplicație pe care protestatarii din Hong Kong au folosit-o pentru a urmări mișcările forțelor de ordine și pentru a ocoli zonele în care acestea utilizau gaze lacrimogene, spunând că aplicația i-a încălcat regulile.

Compania a spus că aplicația, HKmap.live, a fost „folosită în moduri care pun în pericol aplicarea legii”. Înlăturarea acestei aplicații s-a întâmplat după ce „mulți clienți preocupați de ceea ce se întâmplă în Hong Kong ne-au contactat”, a transmis Apple printr-un comunicat.

“Am verificat cu Biroul de Criminalitate Tehnologică și Tehnologie din Hong Kong și a reieșit că aplicația a fost utilizată pentru a ținti și a ataca poliția”, a spus Apple. În declarația companiei s-a mai spus că „infractorii au folosit aplicația pentru a ataca și rezidenții din zonele unde știau că nu există forțe de ordine”. Deși aplicația a fost eliminată din magazinul Apple, o versiune a site-ului web pare să rămână activă. Există, de asemenea, o versiune a aplicațieie pe Google Play. Cât timp aplicația a fost disponibilă în App Store, Apple a fost criticată masiv în mass-media chinezească.

Publicația Partidului Comunist, nu a numit aplicația, dar a criticat Apple pentru că ar „deschide ușa” protestelor violente. „Distribuirea software-ului otrăvitor este o trădare a sentimentelor poporului chinez” – era altă acuzație. Aplicațiile anterior au fost eliminate după eliberare, dacă s-a găsit că facilitează activitatea ilegală sau amenință siguranța publică.

Pentru Apple, China este atât o piață majoră, cât și o bază de producție pentru produsele pe care le vinde. Fabricarea produselor Apple reprezintă în mod direct și indirect aproximativ trei milioane de locuri de muncă în China. Apple a înregistrat vânzări de 9,61 miliarde de dolari în ultimul trimestru din categoria Greater China, care include Taiwan și Hong Kong.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Maria Şarapova se simte singură în izolare. Și-a făcut public numărul de mobil personal

Andreea Damian

Kitty Spencer, nepoata Prințesei Diana, s-a măritat cu un milionar de 62 de ani

Andreea Damian

Rihanna a trimis pe podium două gravide îmbrăcate sumar

Andreea Damian

Sfaturi de îngrijire a buzelor pline și cărnoase de la make-up artistul lui Beyoncé

Andreea Damian

Preparatul care o ajută pe Ioana Ginghină să se mențină în formă. E gata în doar câteva minute

Andreea Damian

Scrie un comentariu