Home > Agenda > Apple renunță la aplicația prin care protestatarii din Hong Kong puteau să localizeze forțele de ordine

Apple renunță la aplicația prin care protestatarii din Hong Kong puteau să localizeze forțele de ordine

Apple a eliminat o aplicație pe care protestatarii din Hong Kong au folosit-o pentru a urmări mișcările forțelor de ordine și pentru a ocoli zonele în care acestea utilizau gaze lacrimogene, spunând că aplicația i-a încălcat regulile.

Compania a spus că aplicația, HKmap.live, a fost „folosită în moduri care pun în pericol aplicarea legii”. Înlăturarea acestei aplicații s-a întâmplat după ce „mulți clienți preocupați de ceea ce se întâmplă în Hong Kong ne-au contactat”, a transmis Apple printr-un comunicat.

“Am verificat cu Biroul de Criminalitate Tehnologică și Tehnologie din Hong Kong și a reieșit că aplicația a fost utilizată pentru a ținti și a ataca poliția”, a spus Apple. În declarația companiei s-a mai spus că „infractorii au folosit aplicația pentru a ataca și rezidenții din zonele unde știau că nu există forțe de ordine”. Deși aplicația a fost eliminată din magazinul Apple, o versiune a site-ului web pare să rămână activă. Există, de asemenea, o versiune a aplicațieie pe Google Play. Cât timp aplicația a fost disponibilă în App Store, Apple a fost criticată masiv în mass-media chinezească.

Publicația Partidului Comunist, nu a numit aplicația, dar a criticat Apple pentru că ar „deschide ușa” protestelor violente. „Distribuirea software-ului otrăvitor este o trădare a sentimentelor poporului chinez” – era altă acuzație. Aplicațiile anterior au fost eliminate după eliberare, dacă s-a găsit că facilitează activitatea ilegală sau amenință siguranța publică.

Pentru Apple, China este atât o piață majoră, cât și o bază de producție pentru produsele pe care le vinde. Fabricarea produselor Apple reprezintă în mod direct și indirect aproximativ trei milioane de locuri de muncă în China. Apple a înregistrat vânzări de 9,61 miliarde de dolari în ultimul trimestru din categoria Greater China, care include Taiwan și Hong Kong.

Articole asemanatoare
Apple și Google
Apple și Google își unesc puterile pentru a învinge coronavirusul
Protest de Black Friday: activiștii francezi au blocat depozitul Amazon
Cântăreața chiliană Mon Laferte și-a expus sânii la Latin Grammys în numele protestelor din țara sa
Cartea de credit „sexistă” de la Apple investigată de autoritatea de reglementare a SUA

Comenteaza acest articol

Apple renunță la aplicația prin care protestatarii din Hong Kong puteau să localizeze forțele de ordine

by realitatea   1 min
0