Tabu
CULTURESlider

Apple și Google își unesc puterile pentru a învinge coronavirusul

Apple și Google își unesc forțele pentru a ajuta autoritățile în lupta împotriva coronavirusului. Mai exact, cele două companie de tehnologie vor colabora pentru crearea unei tehnologii de urmărire a contactelor. Tehnologia are rolul de a încetini răspândirea coronavirusului prin permisiunea oferită utilizatorilor de dispozitive de a opta pentru un sistem care cataloghează alte telefoane aflate în apropierea lor, transmite Reuters.

„Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii. Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor. Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfața programelor de aplicație (Application programming interfaces – API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor”, anunţă cele două companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale.

Apple şi Google vor lucra la tehnologia care va permite dispozitivelor mobile să facă schimb de informaţii prin intermediul conexiunilor Bluetooth, pentru a alerta oamenii care s-au aflat în apropierea unor persoane testate pozzitiv cu COVID-19. Tehnologia va fi disponibilă de la jumătatea lunii mai, ca instrumente software disponibile pentru urmărires contactelor aprobate de autorităţile din domeniul sănătăţii publice.

Apple şi Google mai intenţionează ca în următoarele luni să includă tehnologia de urmărire direct în sistemele de operare, pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiţi să descarce vreo aplicaţie pentru a se loga la telefoanele din apropierea lor. Potrivit companiilor, tehnologia nu va urmări locul sau identitatea utilizatorilor, dar va culege date despre momentul în care telefoanele utilizatorilor s-au aflat aproape unele de altele, datele fiind decriptate pe telefonul unui utilizator şi nu pe serverele companiilor. Datele de localizare GPS nu fac parte din proiect.

Bloomberg acuză însă că aplicația propusă de Apple și Google va monitoriza o treime din populaţia lumii. „Tehnologia este controversată deoarece implică distribuirea de informaţii medicale sensibile între miliarde de oameni prin dispozitive mobile care transmit constant locaţiile. Unii politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare avertizează că dreptul cetăţenilor la viaţă privată trebuie protejat”, notează agenţia Bloomberg.

ARTICOLE SIMILARE

Cele 5 zodii care au toate șansele să devină bogate în curând! Atrag banii ca un magnet

Andreea Damian

A murit Benone Sinulescu! Care e cauza decesului

Andreea Damian

Motivul neașteptat pentru care Pamela Anderson a rupt relația cu fotbalistul francez

Andreea Damian

Cântăreața Sia a devenit bunică la doar 44 de ani

Andreea Damian

Care este cea mai mare suferință a Reginei Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Cine este Neri Oxman, femeia cu care Brad Pitt are o relație de 6 luni

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu