Tabu
Image default
CULTURE Slider

Apple și Google își unesc puterile pentru a învinge coronavirusul

Apple și Google își unesc forțele pentru a ajuta autoritățile în lupta împotriva coronavirusului. Mai exact, cele două companie de tehnologie vor colabora pentru crearea unei tehnologii de urmărire a contactelor. Tehnologia are rolul de a încetini răspândirea coronavirusului prin permisiunea oferită utilizatorilor de dispozitive de a opta pentru un sistem care cataloghează alte telefoane aflate în apropierea lor, transmite Reuters.

„Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii. Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor. Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfața programelor de aplicație (Application programming interfaces – API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor”, anunţă cele două companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale.

Apple şi Google vor lucra la tehnologia care va permite dispozitivelor mobile să facă schimb de informaţii prin intermediul conexiunilor Bluetooth, pentru a alerta oamenii care s-au aflat în apropierea unor persoane testate pozzitiv cu COVID-19. Tehnologia va fi disponibilă de la jumătatea lunii mai, ca instrumente software disponibile pentru urmărires contactelor aprobate de autorităţile din domeniul sănătăţii publice.

Apple şi Google mai intenţionează ca în următoarele luni să includă tehnologia de urmărire direct în sistemele de operare, pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiţi să descarce vreo aplicaţie pentru a se loga la telefoanele din apropierea lor. Potrivit companiilor, tehnologia nu va urmări locul sau identitatea utilizatorilor, dar va culege date despre momentul în care telefoanele utilizatorilor s-au aflat aproape unele de altele, datele fiind decriptate pe telefonul unui utilizator şi nu pe serverele companiilor. Datele de localizare GPS nu fac parte din proiect.

Bloomberg acuză însă că aplicația propusă de Apple și Google va monitoriza o treime din populaţia lumii. „Tehnologia este controversată deoarece implică distribuirea de informaţii medicale sensibile între miliarde de oameni prin dispozitive mobile care transmit constant locaţiile. Unii politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare avertizează că dreptul cetăţenilor la viaţă privată trebuie protejat”, notează agenţia Bloomberg.

ARTICOLE SIMILARE

Un cap plin de vise confirmă faptul că Coldplay nu este cool și nici nu a încercat vreodată să fie

realitatea

Brigitte Macron le-a mărturisit prietenilor adevărul despre soțul ei

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 26 octombrie

realitatea

Pokemon Go – cea mai controversata aplicatie a anului 2016

realitatea

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Andreea Damian

Horia Brenciu nu mai vorbește cu fratele lui de ani de zile. Motivul halucinant!

Tabu Tabu

1 comentariu

Scrie un comentariu