Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Au trăit fericiți și au avut multe crize: secretul cuplurilor durabile

Iubirea și paradoxurile ei: în 2021, cei de treizeci de ani visează la căsătorie, dar intră în panică la ideea că nu va dura.

Cuplul, o noțiune contra timpului

Și prima noutate din 2021 poate consta în faptul că astăzi, bărbații și femeile se gândesc adesea cu puțin înainte de data programată a nunții dacă mariajul lor va dura. Sau, cu alte cuvinte: merită să ne angajăm în această căsătorie, din moment ce credem că nu va rezista?

Pentru această generație de aspiranți la traiul împreună, care traversează cu înțelepciune etapele (prima canapea, primul apartament, primul copil), acum este vorba de a naviga în plin paradox. „Mulți tineri de 30 și ceva de ani obișnuiți cu o societate în care totul se accelerează – schimbăm mai repede slujbele, parteneri, comunicăm mai repede – răspund la această situație amețitoare cu o fantezie de durată”, susține filosoafa franceză Marie Robert. „Acești tineri nu vor să repete divorțurile părinților, argumentele sau scuzele lor (…) Aceștia își doresc ca uniunea lor să rămână pe viață. Nu sunt neapărat în criză, dar vor să fie liniștiți înainte de a începe.”

Un cuplu care durează face parte din acest timp calitativ.

marie robert

Pe parcurs, a devenit în cele din urmă extravagant să crezi în fericirea durabilă? Libertatea de alegere dobândită, pluralitatea de modele și eventuale alianțe, „aceasta este ceea ce, paradoxal, a contribuit la transformarea cuplului la fel de fragil, pe cât sunt suprainvestiți”, notează terapeutul Caroline Kruse.

5 reguli pe care le respectă cuplurile durabile

Ca relațiile să devină puternice și să dureze, trebuie să respecți anumite reguli.

Comunicare

Comunicarea este cheia, dar cred că știi asta deja. Este una dintre cele mai importante calități ale unei relații sănătoase. Totuși, nu toată lumea știe să comunice eficient și lin, chiar dacă acest lucru pare simplu. Cuplurile fericite și împlinite cunosc la perfecție acest joc. Partenerii își exprimă tot timpul dragostea pe care au față de celălalt, spun te iubesc foarte des și se complimentează mereu. Dar știu să discute și chestiunile „spinoase“ care apar pe drumul comun, în loc să le ascundă sub covor.

Respect

Pentru a avea o relație frumoasă și durabilă, respectă timpul, inima, caracterul și încrederea partenerului! Evită ca în timpul certurilor să pui etichete sau să ofensezi intenționat, să vorbești negativ despre partener în fața prietenilor sau familiei și, mai ales, nu amenința că vei ieși din relație ori de câte ori te nemulțumește ceva. Tratează-l pe celălalt cum vrei să fii tratat tu!

Mici separări

Sună paradoxal, dar uneori este bine să petreceți timp efectuând activități separate sau cu prieteni separați. Sigur că timpul petrecut împreună este cel mai plăcut, dar este bine să-ți păstrezi independența și să o respecți și pe cea a partenerului.

Sex

Alături de de bani, este unul dintre motivele principale pentru care oamenii se despart. De aceea, nu neglija niciodată latura asta: cu cât faci mai mult sex, cu atât pofta crește.

Nu face comparații!

Frecvent, ne comparăm viețile cu ale altora, iar joburile, casele și mașinile altora par mai bune. Însă cele mai fericite cupluri nu sunt interesate de ce dețin ori fac alții.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai comune probleme ale frigiderelor si care sunt defectiunile care le cauzeaza

realitatea

De ce sa alegi cateva minute de relaxare pe scaunul de masaj si nu masajul la profesionisti?

realitatea

Pierre Cardin, înhumat la Montmartre în uniforma de academician

Ciocîrlan

Max von Sydow, actorul din Exorcistul și Urzeala Tronurilor, a murit la 90 de ani

Andreea Damian

Europa ar putea alimenta cu energie electrică toată planeta, numai de la eoliene instalate pe uscat

Andreea Damian

Comunicarea nonverbala in diferite culturi

realitatea

Scrie un comentariu