Tabu
LIFESTYLESlider

Back to school | Rezoluții pentru o viață mai bună și mai sănătoasă

În zorii acestui nou an școlar, ai decis să citești o carte pe lună, să te limitezi la un singur desert pe săptămână – sau chiar să nu mai bei.

Reflecțiile de la sfârșitul lunii august până la începutul lunii septembrie sunt bune. Ele pot da naștere unor ajustări zilnice, dar nu cu mult, ci doar a ceea ce aveam nevoie pentru a trăi în pace. De asemenea, este necesar să rămânem realiști, rezonabili și să acționăm inteligent. Descoperă rezoluțiile pentru început de ani școlar.

Fă sport

Este necesară o rectificare. Evident, alergarea este bună pentru majoritatea. Vrei să faci sport și să optezi pentru jogging, deoarece feedul de pe Instagram este plin de selfie-uri în parc, la alergat. Dar apar două probleme. În primul rând, există șansa să nu îți placă această activitate. Apoi, oricât de mult ai alerga, rezistența la efort va scădea și vei lăsa acest obicei doar pentru weekend. În schimb, înscrie-te într-un club de ping-pong sau fă înot. Mersul pe jos, tenisul sau alpinismul sunt alte opțiuni bune! âNu contează de unde provin endorfinele, atâta timp cât sunt produse în mod regulat în creierul tău.

Citește

Vara și-a demonstrat că cititul îți ridică moralul. Ai realizat că romanul preferat a fost mai impresionant după ce l-ai citit la 35 de ani decât la 16. Deci, odată ce ai citit ultima pagină a cărții, nu a fost nevoie de mult pentru că a decreta oficial că din ianuarie citești în fiecare zi fără excepție. Este mai bine să citești când ai timp, dar mai ales când vrei. Nu te limita la nicio rutină literară, dacă cititul este o plăcere de vacanță.

Redu consumul de zahăr

Din moment ce ți s-a spus că este inamicul numărul unu al greutății și energiei tale, este timpul să acționezi. Acum! Suferi în tăcere cu fiecare înghițitură de cafea neîndulcită și refuzi gemul de zmeură „de casă” pe care mama ta încearcă să-l strecoare în geantă când te întorci din vacanță. Nu este nevoie să declari război zahăeului. Creierul și corpul nostru au nevoie de el pentru a funcționa. Vorbim despre așa-numitele zaharuri „complexe” găsite în paste, cereale sau chiar cartofi. Zahărul rafinat, pe care îl găsim în dulciuri, băuturi răcoritoare, dar și ascuns în multe produse industriale, sosuri și mese preparate, este cel de care ar trebui să ne ferim.

Fă-ți o rutină de somn

În vacanță, ai reușit să mergi la culcare la ora 22 și să te trezești la 8 dimineața ca o floare. Faptul că ai adormit atât de devreme, este în principal datorat plimbărilor lungi, drumețiilor la munte și băilor în mare. Cel mai bine este să începeți prin a te culca și a te trezi la aceeași oră în fiecare zi, pentru a evita perturbarea ceasului corpului.

ARTICOLE SIMILARE

S-a lămurit cineva la ce folosește gluga de la fustă?

Andreea Damian

Cinci tipuri de burtică și sfaturi ca să scapi de ea rapid

Andreea Damian

Alain Delon vrea să fie eutanasiat. Ce i-a cerut fiului său

Andreea Damian

Cine este miliardarul român Daniel Dines, cel care l-a detronat pe Țiriac

Andreea Damian

Viața fascinantă a lui Liu Wen, primul fotomodel asiatic în topul Forbes

Andreea Damian

Această rutină de exerciții fizice nu este doar eficientă, ci și economisitoare de timp

Andreea Damian

Scrie un comentariu