Tabu
Image default
LIFE & LOVELIFESTYLEWhat's hot

BARBARIE: O fetita de 8 ani a murit in noaptea nuntii!

casatorii minoreO fetita de numai 8 ani a murit in urma unei hemoragii interne, provocate de sotul ei, in varsta de 40 de ani, care a tinut sa si consume nunta!

Micuta in varsta de 8 ani fusese obligata de parintii ei sa se marite cu un barbat de cinci ori mai in varsta decat ea.

 Se pare ca mirele a intretinut relatii amoroase cu copila chiar in noaptea nuntii. Din nefericire, barbatul i-a provocat micutei o hemoragie interna, iar aceasta a sangerat pana a murit, informeaza DailyMail.

In Yemen acest gen de casatorii aranjate sunt ceva frecvent, nu putine fiind fetilele care sunt nevoite sa treaca prin astfel de chinuri. Activistii pentru drepturile omului insista ca guvernul sa interzica prin lege astel de casatorii absurde, in care sunt implicate minore.

 Potrivit unor statistici, peste 25% dintre fetele din Yemen se casatoresc inainte de a implini 15 ani, pierzand, de regula, si accesul la educatie.

  Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, spune ca situatia nu poate fi oprita pana cand nu va exista o conventie la nivel global privind varsta pana la care o persoana este considerata copil.

In 2009, o parte a parlamentului din Yemen a incercat sa stabileasca varsta minima pentru casatorie la 17 ani, insa proiectul de lege a fost respins de majoritatea conservatoare, care a considerat ca legea este impotriva spiritului islamic.

 Desi casatoria in cazul persoanelor minore este interzisa de lege in cele mai multe tari si tratatele internationale interzic practica, este estimat ca aproximativ 51 de milioane de fete care nu au implinit varsta de 18 ani sunt casatorite, deseori in cel mai mare secret.

 – See more at: http://stirile.rol.ro

ARTICOLE SIMILARE

De-a lungul Europei: 5 călătorii spectaculoase cu trenul

Ciocîrlan

JURNAL NETERMINAT. Cea mai emotionanta carte – Romanca talentata, bolnava de cancer

10 invenţii a 10 femei uimitoare, care au schimbat lumea

Andreea Damian

MONICA GABOR – viata de lux in sclavie! Nu are nimic pe numele ei!

O actriţă de TALIE MONDIALĂ ŞOCHEAZĂ: “Am venit DROGATĂ la aproape toate festivităţile de premiere”

Andreea Marin, salariu fabulos la TVR! Iata cat castiga “Zana”!

Scrie un comentariu