Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Barbie transformă modelele inspiraţionale din femei accesoriu în femei puternice

Când Chloe Kim a devenit cea mai tânără câştigătoare a medaliei de aur la snowboard, anul acesta la Olimpiade, ea s-a transformat într-un model de urmat pentru toţi copiii lumii.

Şi începând de azi, copiii se pot juca cu o păpuşă Barbie care imită la perfecţie sportiva şi este îmbrăcată cu întregul costum sportiv pentru snowboard şi ţine sub braţ o placă. Păpuşa face parte din programul Shero (o combinaţie între cuvintele ea – she şi erou – hero) al companiei, introdus în anul 2015 şi creat pentru a realiza o linie de păpuşi care să îi inspire pe copii potrivit vice preşedintei pe comunicare a firmei Mattel, producătoarea păpuşilor Barbie.

În cinstea Zilei Internaţionale a Femeilor din acest an, linia se extinde cu 14 noi modele de păpuşi care reprezintă câte o eroină modernă din 11 ţări diferite. Printre modele se află Chloe Kim, Patty Jenkins (regizoarea filmului Wonder Woman) şi cea mai bine pltită regizoare din toate timpurile, Nicola Adams, prima femeie care a câştigat un titlu olimpic la box şi Bindi Irwin, o activistă internaţională care luptă pentru conservarea ariilor naturale sălbatice şi pentru drepturile animalelor.

Barbie a introdus şi o nouă linie care va celebra figurile istorice feminine cele mai importante. Primele trei păpuşi din această colecţie vor fi Amelia Earhart, prima femeie aviator care a traversat Oceanul Atlantic, artista şi activista pentru drepturile femeilor – Frida Kahlo şi Katherine Johnson, o pionieră în matematică ale cărei contribuţii la programul NASA au fost extrem de importante.

“Barbie este un model de urmat foarte puternic“ spune Lisa McKnight, vice preşedinte şi manager general al Barbie. “Fetele au acum oportunitatea de a se imagina în alt fel de poveşti. Cu aceste noi colecţii putem să le facem cunoştinţă cu femeile adevărate, cele care dărâmă bariere de gen peste tot în lume”.

ARTICOLE SIMILARE

Probiotice pentru slăbit. Pe care ar trebui să le alegi

Andreea Damian

Săptămâna Modei Haute Couture toamnă/iarnă 2021/2022 de la Paris – Colecții de top

Andreea Damian

Netflix pregătește un documentar despre prinţesa Diana, bazat pe înregistrări inedite

Andreea Damian

DANA in vila lui SERGIU NICOLAESCU de la mare

TARTĂ LA NIVEL DE ARTĂ: O rețetă simplă și delicioasă care va deveni virală

Ciocîrlan

Gabriela Prisăcariu, pusă la zid de fani. Incredibil ce fotografie a postat pe Instagram

Andreea Damian

Scrie un comentariu