Home > Agenda > Stormy Daniels, actriţa care ar fi avut o aventură cu Trump îl dă în judecată pe preşedinte

Stormy Daniels, actriţa care ar fi avut o aventură cu Trump îl dă în judecată pe preşedinte

Stormy Daniels, femeia despre care se spune că ar fi avut o relaţie cu Donald Trump în 2006, a păstrat liniştea despre subiect încă din ianuarie, din momentul în care povestea sa a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Ieri, marţi 6 martie, fosta actriţă de filme pentru adulţi a decis să rupă tăcerea şi să dezvăluie şi mai multe amănunte. În procesul intentat la Curtea Superioară din los Angeles, Daniels – al cărei nume adevărat este Stephanie Clifford – a spus că a vrut să-şi povestească aventura de zece ani cu Trump în săptămânile imediat după alegerile pe care acesta le-a câştigat. Dar…

Iniţial s-au înţeles să păstreze secretul

Avocatul lui Trump, Michael Cohen şi avocatul ei, Keith Davidson au negociat o clauză de secretizare a aventurii dintre cei doi (hush agreement) în schimbul căreia ea ar fi primit 130 de mii de dolari. După o amânare şi apoi o anulare a acestei înţelegeri din partea actriţei (în data de 17 octombrie) – banii au ajuns totuşi la ea pe data de 27 octombrie, cu 12 zile înainte de alegeri, potrivit unor emailuri primite de ziarul The Washington Post. Cohen a spus chiar că şi-a folosit proprii bani pentru a face plata mai rapidă.

Procesul arată că Trump ştia de înţelegere iar astfel, concluzia raportului întocmit în timpul procesului este că Trump împreună cu avocatul său ar fi încercat prin plata celor 130 de mii de dolari nu doar să o mituiască pe Daniels ca să nu spună adevărul ci chiar să influenţeze rezultatele alegerilor.

De asemenea, în urma audierilor, noi acuzaţii au fost ridicate împotriva lui Cohen pentru că avocatul ar fi forţat-o să semneze o declaraţie prin care nega că ar fi avut parte de o aventură cu actualul preşedinte al SUA – prin intimidare şi tactici de constrângere. În săptămânile care au urmat, potrivit raportului în urma procesului, Cohen a continuat să încerce să o intimideze pe Daniels să păstreze tăcerea despre aventură în timp ce presa deja aflase aproape toate amănuntele şi Daniels era invitată la interviuri pe la diverse televiziuni.

În plângerea înaintată de avocatul actriţei, Daniels spune că nu a semnat înţelegerea cu numele său adevărat Clifford şi cere Curţii să declare astfel înţelegerea cu Trump nulă şi neexecutorie spunând că nu a semnat-o personal tocmai pentru ca să poată să se deyvinovăţească ulterior.

O persoană apropiată celor două părţi şi care ştia amănunte despre înţelegerea dintre cei doi spune însă că decizia actriţei de a intenta proces după 16 luni de la momentul în care a fost plătită vine în urma  remuşcărilor acesteia. Atât Cohen (avocatul lui Trump) cât şi Davidson (avocatul actriţei) s-au abţinut marţi, 6 martie, de la comentarii.

Articole asemanatoare
Trump
Cum își cheltuiește familia Trump miliardele de dolari
Trump
Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt
Cardi B vrea un președinte “sfânt”: „Nu vreau ca președintele meu să mă distreze”
Alegerile SUA 2020: Michael Bloomberg vrea și el să fie președintele SUA

Comenteaza acest articol

Stormy Daniels, actriţa care ar fi avut o aventură cu Trump îl dă în judecată pe preşedinte

by Dora Constantinovici   2 min
0