Tabu
BEAUTY

Cum să îți pregătești tenul pentru primăvară. 4 tratamente minune

Meteorologii au anunțat temperaturi ridicate în următoarele zile. Înainte de a schimba cizmele pe pantofi, trebuie să îți pregătești tenul pentru primăvară. Dacă sfârșitul iernii ne-a pus pielea la mari încercări cu gerul care a cuprins toată țara, curățarea tenului începe cu ajutorul unor tratamente minune, propuse de un dermatolog de succes din New York.

Radiofrecvența facială

Radiofrecvența are la bază temperatura ridicată, care pătrunde în profunzimea țesuturilor, pentru a stimula producerea de colagen și a reduce astfel ridurile. Prin undele electromagnetice care penetrează straturile pielii, temperatura în zona tratată poate ajunge până la 60-65 de grade în interiorul testului. Energia produsă ajută la stimularea secreției de noi fibre de colagen și elastină, care au rolul de a tonifia pielea, obținându-se o întinerire vizibilă a tenului pe termen lung. Radiofrecvența facială are efect de lifting facial și acționează ca un tratament antirid. În plus, ajută la reducerea cearcănelor, remodelarea conturului facial, oxigenarea țesuturilor, tonifierea epidermei.

Tratament de curățare în profunzime a porilor

Pentru a curăța porii încărcați poate fi nevoie de puțin mai mult decât o exfoliere ușoară. Dermatologul recomandă dispozitivul cu ultrasunete skin scrubber care utilizează ultrasunetele pentru deschiderea porilor feței și curățarea în profunzime a tenului. Acesta activează circulația sanguină și drenajul limfatic stimulând eficient producția de colagen, aducând oxigenul și substantele nutritive la suprafață, și elimină punctele negre,ridurile, acneea, porii murdari, menținând astfel pielea complet curată și stralucitoare redându-i flexibilitatea. Dispozitivul are funcție de microdermoabraziune și rejuvenare prin îndepărtarea stratului corneum format din celulele moarte, dezvăluind o piele fină și catifelată, iar pielea este stimulată să producă celule tinere. Combinația dintre lumina albastră și roșie ușurează orice inflamație care a apărut din cauza frigului. Tratamentul se face o dată pe lună.

Exfoliază delicat zonele hiperpigmentare

Hiperpigmentarea este o problemă dermatologică ce se manifestă prin apariția pe piele a unor pete colorate, de formă neregulată, cu margini slab definite. Hiperpigmentarea, denumită în limbaj medical melanoză, reprezintă de fapt o depunere excesivă de melanină, pigmentul care conferă culoarea pielii. Expunerea la soare este una dintre principalele cauze ale hiperpigmentării. Acesteia i se adaugă fluctuațiile hormonale, în special cele din perioada de sarcină, leziunile cutanate diverse, așa cum sunt arsurile, acneea sau psoriazisului, îmbătrânirea pielii sau dietele alimentare dezechilibrate.Hiperpigmentarea poate fi cauzată și de utilizarea materialelor aspre pentru curățarea și uscarea tenului, de administrarea măsurilor contraceptive orale sau a anumitor medicamente. Hiperpigmentarea pielii necesită o exfoliere delicată, care să contribuie la redobândirea unui aspect uniform pigmentat al pielii. Pentru asta ai nevoie de un amestec concentrat de acid salicilic și lactic, rezorcină și alcool fenetilic, care este special conceput pentru pacienții cu pete maronii sau textură neuniformă a tenului. Timpul de acțiune al amestecului este de 3-5 minute. Petele vor dispărea în câteva zile, ne asigură dermatologul. Deoarece acest tratament poate crește sensibilitatea pielii la UV, este recomandat să-l începeți acum, când soarele nu este cel mai puternic, iar vara să folosiți zilnic o cremă cu factor de protecție 30 sau chiar mai mult.

Inducția de colagen prin terapia cu micro-ace

Stimularea secreției naturale de colagen și tratarea ridurilor din zonele greu accesibile ale feței se realizează cu dermapen – un instrument util în tratamentul cicatricilor de acnee, vergeturilor, precum și în reîntinerirea pielii. Mecanismul de acțiune al produsului presupune o perforare microscopică a pielii, utilă în stimularea secreției naturale de colagen. Dermapen ajută și la absorbșia ingredientelor active din cremele și serurile anti-aging în straturile mai profunde ale pielii. Prin terapia de inducere a colagenului promovată de Dermapen pielea este stimulată să se repare. Unul din avantajele Dermapen este că permite tratarea ridurilor din zone greu accesibile precum cea perioculară, din jurul nasului sau a buzelor. Dermapen prezinta un capăt de unică folosință cu 11 ace foarte fine. De asemenea, dispune de vibrații care diminuează durerea și cresc eficiența tratamentului. În funcție de toleranța fiecărui pacient, înainte de tratament poate fi aplicată local o cremă anestezică. Dermatologul newyorkez recomandă trei ședințe, cu o lună distanță între ele.

Sursă: Vogue.com

ARTICOLE SIMILARE

Oh là là! Un designer celebru creează o linie de machiaj

Motivaţia salvează silueta

FETITA lui BRENCIU ii seamana leit! FOTO!

Ce schimbări produce menopauza asupra pielii tale? (P)

Andreea Damian

Secretele de frumusețe ale prezentatoarei Corina Caragea

Tabu Tabu

Ce mască de față ți se potrivește în funcție de tipul de ten

Andreea Damian

Scrie un comentariu