Tabu
CULTURESlider

Bei Bei, ursul panda uriaș botezat de Michelle Obama s-a mutat în China

Uriașul urs panda Bei Bei, botezat de fosta primă doamnă Michelle Obama în 2015, a plecat din SUA spre China.

Conform unei declarații de pe site-ul Parcului Zoologic Național Smithsonian, transferul lui Bei Bei face parte din acordul de cooperare al Zoo cu Asociația pentru conservarea vieții sălbatice din China, care prevede că toți puii născuți la Zoo trebuie să se mute în China când împlinesc 4 ani.

„Panda-ul nostru uriaș reprezintă o mare parte din ceea ce face Smithsonian cel mai bine, de la conservare la educație”, a declarat Lonnie Bunch, secretarul Smithsonian. „În timp ce ne luăm la revedere de la iubitul nostru Bei Bei, oamenii de știință vor continua să colaboreze pentru a preveni dispariția acestor animale, oferindu-le posibilitatea de a prospera în sălbăticie, inspirând și învățând generațiile următoare.”Bei Bei va fi însoțită de un agent panda și de un medic veterinar în călătoria sa. FedEx este firma care se ocupă de transportul lui Bei Bei, aceeași firmă l-a transportat și pe fratele mai mare al lui Bei Bei, pe Tai Shan în 2010, sora mai mare Bao Bao în 2017, iar pe părinții lor, Mei Xiang și Tian Tian, ​​în Statele Unite în 2000.

Prima doamnă de atunci a Statelor Unite, Michelle Obama, și de prima doamnă a Republicii Populare Chineze, Peng Liyuan la botezul lui Bei Bei din 2015

Născută în 22 august 2015, Bei Bei a fost botezată după o lună de prima doamnă de atunci a Statelor Unite, Michelle Obama, și de prima doamnă a Republicii Populare Chineze, Peng Liyuan. Obama și Peng au ales numele Bei Bei, ceea ce înseamnă „prețioasă, comoară” în chineza mandarină, potrivit directorului Zoo, Dennis Kelly. „Panda uriaș reprezintă legătura dintre China și Statele Unite”, a spus atunci Peng. „Avem nevoie de mai multe astfel de simboluri pentru a apropia oamenii din cele două țări și cred că panda gigant este unul dintre acele simboluri pentru a atinge acest obiectiv.”

ARTICOLE SIMILARE

Grant Imahara, realizator MythBusters, a murit la 49 de ani

Andreea Damian

Știința din spatele unor cadouri bune și speciale pe care să le oferi de Crăciun

realitatea

Recomandări albume

realitatea

Cum să gestionezi anxietatea pe care o simți din cauza coronavirusului

Andreea Damian

Rihanna ne recomandă ce manichiură să purtăm vara aceasta

Andreea Damian

CUTREMURUL cel mare – vine in 2014?

Scrie un comentariu