Tabu
BEAUTY

Beneficiile acidului hialuronic pentru păr

Acest ingredient cosmetic din produsele „anti-îmbătrânire” poate fi folosit și în rutina de îngrijire a părului. Ca ritual zilnic la duș sau ca tratament profund în saloane, polimerul este benefic și pentru păr.

Nu este o revoluție a părului, dar nebunia s-a accelerat după ce un tutorial de frumusețe ciudat a devenit viral pe TikTok vara trecută. Într-un videoclip care a depășit 3 milioane de vizualizări pe rețelele de socializare, make-up artistul profesionist Katilyn Boyer (@katilynroundtree) aplică un ser facial cu acid hialuronic pe vârfurile părului, dezvăluind rezultate înainte/după săptămâni de utilizare zilnică care i-au uimit pe utilizatorii de internet.

Dacă e să credem trucul ei, lungimile ei devin de fapt mai suple și mai strălucitoare sub efectul simplu al acestui tratament facial formulat cu trei tipuri diferite de acizi hialuronic (greutate moleculară mare, medie și mică). Deși nu este cu adevărat înțelept (și nici foarte ecologic) să aplici un ser de față în acest loc, beneficiile pentru păr ale acestui popular ingredient activ cosmetic în îngrijirea anti-îmbătrânire au fost totuși uimitoare.

Aliatul părului deshidratat

„Știm efectele sale hidratante asupra pielii. Fiecare moleculă de acid hialuronic își poate reține în apă de peste o mie de ori greutatea sa”, explică Elisabeth Bouhadana, director științific internațional al L’Oréal Paris, potrivit Madame Figaro. Inclus în rutina de îngrijire a părului, acest ingredient activ „previne deshidratarea fibrei prin acoperirea acesteia datorită afinității sale naturale pentru apă. Fibra este astfel îngroșată, învelită, mai suplă și mai strălucitoare, parcă revitalizată”.

Este, prin urmare, un ingredient necesar în rutina părului uscat: „Când este deshidratat, părul este subțire și mai puțin suplu. Apoi părului îi lipsește tonusul și strălucirea. Această pierdere a vitalității induce temutul efect de mătură”, continuă expertul. Din fericire, tot mai multe mărci își lansează propriile produse cu acid hialuronic pentru toate buzunarele, de la șampon și balsam până la ser pentru scalp, mască sau îngrijire de noapte.

ARTICOLE SIMILARE

TREND ALERT | Ce este tunsoarea „caracatiță” și cum se poartă

Andreea Damian

Kate Moss, pe coperta Vogue UK, septembrie 2009

realitatea

Îngrijirea părului | Greșelile care accentuează efectul de păr gras

Andreea Damian

Cate Blanchett – Secrete de frumusete

Gene „picioare de păianjen”: tendința de machiaj care mărește ochii

Andreea Damian

RALUCA BADULESCU a slabit 63 kg si acum isi remodeleaza sanii / Galerie FOTO!

Scrie un comentariu