Home > Health > Diete > Beneficiile surprinzătoare ale cicoarei

Beneficiile surprinzătoare ale cicoarei

Mulți oameni recurg la soluții drastice pentru a încerca să slăbească. Unii se concentrează pe a realiza cât mai multe exerciții fizice, în timp ce alții aleg să mănânce cât mai puțin posibil în speranța că vor scăpa de kilogramele în plus. Însă, ceea ce nu știu mulți dintre acești oameni este că o dietă sănătoasă și echilibrată reprezintă cel mai important pas în încercarea unei persoane de a slăbi.

De aceea, pe lângă un stil de viață activ din punct de vedere fizic, este crucial ca o persoană să aibă o dietă care să conțină toți nutrienții necesari funcționării zilnice a corpului. Aici intervin suplimentele naturale. În zilele noastre, este dificil să obținem toți nutrienții necesari unei diete sănătoase doar din mâncarea pe care o consumăm. Astfel, acestea trebuie obținute din alte surse. Una dintre aceste surse poate fi cicoarea.

Cicoarea: beneficii

Cicoarea este o plantă ierboasă cu numeroase beneficii pentru sănătate, printre care putem amintii prevenirea infecțiilor bacteriene, sprijinirea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului și îmbunătățirea procesului de digestie. Din punct de vedere al valorilor nutriționale, cicoarea este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv zinc, magneziu, calciu, fier, acid folic, potasiu, precum și vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E și vitamina K. Acești nutrienți sunt cei care stau în spatele tuturor beneficiilor oferite de cicoare.

Unul dintre cele mai populare motive pentru care cicoarea este utilizată este rolul acesteia în sistemul digestiv. Cicoarea conține inulină, o substanță care este un puternic probiotic. De asemenea, a fost dovedit că inulina reduce și nivelul de colesterol din corp, ceea ce înseamnă că aceasta ajută și la evitarea bolilor de inimă.

Cicoarea este o sursă de oligofructoză, iar inulina reprezintă o formă de fibră naturală. Acestea ajută la gestionarea greutății și în încercările de a pierde din greutate, pentru că ambele reglează nivelul de gherlină, un amino acid asociat cu pofta de mâncare. Prin reducerea hormonului de gherlină, cicoarea poate reduce astfel situațiile în care un individ mănâncă excesiv, oferindu-i acestuia un sentiment de saturație. Astfel, un extract calitativ de cicoare poate ajuta în eforturile de a pierde din greutate!

În plus, cicoarea are calități sedative, ceea ce poate reduce nivelul de anxietate, rezultând astfel în relaxarea minții, și evitarea efectelor negative pe care le are stresul asupra corpului uman. Este important de reținut că, deși oferă multe beneficii sănătății trupului, consumul excesiv de cicoare ar trebui evitat pe timpul sarcinii, deoarece există riscul ca aceasta să stimuleze pierderea sarcinii.

Sursa foto: shewbook.com

Articole asemanatoare
reguli
Noi reguli pentru a mânca sănătos pe care orice femeie ar trebui să le urmeze
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto
Cu ce să înlocuim clasicul coşuleţ de Paşte plin de dulciuri?
Cele 10 motive pentru care nu poti sa slabesti

Comenteaza acest articol

Beneficiile surprinzătoare ale cicoarei

by realitatea   2 min
0