Tabu
HEALTH

Beneficiile surprinzătoare ale cicoarei

Mulți oameni recurg la soluții drastice pentru a încerca să slăbească. Unii se concentrează pe a realiza cât mai multe exerciții fizice, în timp ce alții aleg să mănânce cât mai puțin posibil în speranța că vor scăpa de kilogramele în plus. Însă, ceea ce nu știu mulți dintre acești oameni este că o dietă sănătoasă și echilibrată reprezintă cel mai important pas în încercarea unei persoane de a slăbi.

De aceea, pe lângă un stil de viață activ din punct de vedere fizic, este crucial ca o persoană să aibă o dietă care să conțină toți nutrienții necesari funcționării zilnice a corpului. Aici intervin suplimentele naturale. În zilele noastre, este dificil să obținem toți nutrienții necesari unei diete sănătoase doar din mâncarea pe care o consumăm. Astfel, acestea trebuie obținute din alte surse. Una dintre aceste surse poate fi cicoarea.

Cicoarea: beneficii

Cicoarea este o plantă ierboasă cu numeroase beneficii pentru sănătate, printre care putem amintii prevenirea infecțiilor bacteriene, sprijinirea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului și îmbunătățirea procesului de digestie. Din punct de vedere al valorilor nutriționale, cicoarea este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv zinc, magneziu, calciu, fier, acid folic, potasiu, precum și vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E și vitamina K. Acești nutrienți sunt cei care stau în spatele tuturor beneficiilor oferite de cicoare.

Unul dintre cele mai populare motive pentru care cicoarea este utilizată este rolul acesteia în sistemul digestiv. Cicoarea conține inulină, o substanță care este un puternic probiotic. De asemenea, a fost dovedit că inulina reduce și nivelul de colesterol din corp, ceea ce înseamnă că aceasta ajută și la evitarea bolilor de inimă.

Cicoarea este o sursă de oligofructoză, iar inulina reprezintă o formă de fibră naturală. Acestea ajută la gestionarea greutății și în încercările de a pierde din greutate, pentru că ambele reglează nivelul de gherlină, un amino acid asociat cu pofta de mâncare. Prin reducerea hormonului de gherlină, cicoarea poate reduce astfel situațiile în care un individ mănâncă excesiv, oferindu-i acestuia un sentiment de saturație. Astfel, un extract calitativ de cicoare poate ajuta în eforturile de a pierde din greutate!

În plus, cicoarea are calități sedative, ceea ce poate reduce nivelul de anxietate, rezultând astfel în relaxarea minții, și evitarea efectelor negative pe care le are stresul asupra corpului uman. Este important de reținut că, deși oferă multe beneficii sănătății trupului, consumul excesiv de cicoare ar trebui evitat pe timpul sarcinii, deoarece există riscul ca aceasta să stimuleze pierderea sarcinii.

Sursa foto: shewbook.com

ARTICOLE SIMILARE

În ce moment al zilei ar trebui să iei vitamina D pentru o mai bună absorbție

Andreea Damian

E oficial: femeile sunt la fel de rezistente fizic cum sunt bărbații

realitatea

Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

Andreea Damian

Ce riscuri uriaşe îşi asumă femeile care nasc acasă în România

Andreea Damian

De ce nu ar trebui să așteptăm până când ne este foame ca să mâncăm

Andreea Damian

6 obiceiuri alimentare care îți distrug sistemul imunitar

Andreea Damian

Scrie un comentariu