Tabu
HEALTH

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

Desi berea este vedeta zilelor insorite de vara, consumul moderat al acestei bauturi in timpul iernii pastreaza aceleasi beneficii pentru starea de bine a organismului. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza cateva dintre motivele pentru care berea e bine sa fie consumata si iarna.

Sursa de vitamine – Berea poate avea un aport important de substanțe nutritive. Este produsa din hamei, orz si grau, astfel incat aceasta bautura contine multi nutrienti si vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc. O sticla de bere poate contine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu si 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esentiale pentru un regim alimentar sanatos.

Sursa de fibre – Datorita continutului sau de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursa de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales in anotimpul rece. Doua pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnica de fibre recomandata.

Antioxidanti – Berea contine antioxidanţi naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

Poate preveni osteoporoza – Berea consumata in cantitati responsabile poate avea are rolul de a preveni aparitia osteoporezei datorita continutului de siliciu important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.

Berea nu ingrasa – Potrivit unei serii de cercetari internationale, dar si a celor efectuate anul acesta la nivelul populatiei Romaniei, berea, consumata cu moderatie, nu provoaca modificari in masa corporala. Un pahar de bere cu alcool contine aproximativ 100 de kcal, in timp ce unul de bere fara alcool are sub 50 de kcal.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

ARTICOLE SIMILARE

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

Andreea Damian

Compoziția unică a laptelui matern poate ajuta bebelușii să își regleze ritmul circadian

Andreea Damian

De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

Andreea Damian

Transformă-ți cada în propriul SPA cu ajutorul uleiurilor esențiale de calitate

realitatea

Cura de detoxifiere cu Chlorella, alga minune!

realitatea

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea aII-a

realitatea

1 comentariu

Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna | Femininne 18 December 2014 at 16:08

[…] Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/ zi pentru barbati si 330 ml/ zi Citeste mai departe […]

Răspunde

Scrie un comentariu