Tabu
Image default
LIFESTYLE

Bogații bolnavi de cancer au șanse mai mari de supraviețuire decât cei săraci

Un studiu realizat recent în Marea Britanie a scos la iveală faptul că bolnavii de cancer mai bogați au șanse mai mari de supraviețuire. Astfel, rata de supraviețuire a bolnavilor înstăriți este cu 25% mai mare decât a bolnavilor care provin din zone sărace. Un exemplu concret vine chiar de la Londra unde diferența este evidentă între cartierele locuite de persoane bogate sau din clasa medie și cartierele mai sărace.

Explicația specialiștilor ar fi că oamenii săraci ignoră simptomele și se tem de sistemele de sănătate. "Bolnavii săraci nu se simt bineveniți în spitale, mai cu seamă când este vorba de operații complicate. În plus, este vorba și de educație. Oamenii mai bogați sunt mult mai interesați de sănătatea lor și sunt mult mai informați asupra felului în care se pot folosi de sistemul de sănătate, de aceea se ajunge la această diferență enormă a ratei de supraviețuire.", a declarat unul dintre medicii care s-au ocupat de acest studiu.

Studiul a demonstrat încă o dată necesitatea ca orice formă de cancer să fie depistată într-o fază cât mai incipientă, iar faptul că persoanele cu venituri mici evită să se controleze pentru a nu cheltui bani, contribuie enorm la creșterea ratei mortalității în axeastă categorie chiar dacă oamenii săraci locuiesc în zone civilizate.

Studiul a mai arătat și faptul că femeile merg mult mai des decât bărbații la controale medicale care vizează cancerul.

ARTICOLE SIMILARE

In ce parte a corpului si-a facut injectii cu botox Ramona Badescu!

Luna inimii cu Becel

realitatea

Au inventat femeia perfectă! De ce Andreea Esca are motive de îngrijorare

Cum să-ţi îngrijeşti pielea uscată

realitatea

VESTE CUTREMURĂTOARE despre Michael Schumacher!

Teo Trandafir, lectia de stil: ” 3 lucruri pe care trebuie sa le acoperi: bustul, c…l si ceva de incaltat”!

Scrie un comentariu