Tabu
Image default
LIFESTYLE

Bărbații care au soții bolnave de cancer la sân sunt predispuși la depresii

Soții femeilor care suferă de cancer la sân sunt mult mai predispuși la depresie decât restul bărbaților. Un studiu efectuat de curând a scos la iveală faptul că 39% dintre bărbații care au o relație stabilă cu o femeie care au de cancer la sân ajung să sufere de grave probleme psihologice, cele mai grave fiind depresiile sau sindromul bipolar, adică o afecțiune care se caracterizează prin alternarea episodică a personalității cu accese maniacale.

Cercetătorii au adunat informatii de la 1 milion de bărbați danezi cu vârste de la 30 de ani în sus care aveau o parteneră stabilă de cel puțin cinci ani și care nu suferiseră în trecut de nicio boală psihică. Dintre aceștia, peste 20.000 dintre bărbații implicați în studiu aveau o parteneră care suferea de cancer, iar 180 dintre subiecți au fost internați cu probleme psihice deosebit de grave.

Studiul a mai scos la iveală faptul că gravitatea problemelelor psihice ale bărbaților crește în raport cu gravitatea cancerului soțiilor. De asemenea, depresiile erau mai severe la bărbații care aveau partenere cărora le-a recidivat boala. Probele de ordin psihic deosebit de grave au fost descoperite și în cazul celor care și-au pierdut partenerele de viață din cauza cancerului la sân. Peste o treime dintre aceștia s-au dovedit a suferi de depresii în diverse forme.

Åžeful echipei daneze care s-a ocupat timp de 13 ani de acest studiu i-a îndemnat pe toți bărbații cu partenere bolnave de cancer la sân să meargă la specialiști în probele psihice pentru a evita dezvoltarea unor despresii care ar putea fi tratate cu dificultate. O explicație care vine din partea medicilor ar fi că depresiiele se dezvoltă mai puternic în cazul acestor bărbați pentru că boala este vizibilă, iar transformarea fizică a femeilor este evidentă.

ARTICOLE SIMILARE

Actrita Olimpia Melinte s-a ingrasat 10 kg in doua saptamani ca sa filmeze goala!

Loredana Groza, schimbare ULUITOARE de look! Vedeta a renuntat la plete!

Se întrerupe aerul respirabil din capitală!

realitatea

Iulia si Mihai Albu vor sa se recasatoreasca!

Uită de Hygge! Există un alt cuvânt de care ai cu adevărat nevoie pentru a găsi fericirea

Andreea Damian

REACŢIA INCREDIBILĂ a Mihaelei Rădulescu după ce Dani Oţil a fost JIGNIT

1 comentariu

copaciu_simina 17 January 2012 at 22:39

Parerea mea e ca in astfel de cazuri cel mai bine ar fi ca ambii parteneri sa mearga la consiliere psihologica

Răspunde

Scrie un comentariu