Home > Lifestyle > Stiri > “Bunicul sprint” s-a SINUCIS la 101 ani

“Bunicul sprint” s-a SINUCIS la 101 ani

La 101 ani, un fost atlet, supranumit “bunicul sprint”, s-a sinucis prin împuşcare în biserica din cartierul său din Milano.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, gestul bărbatului a fost cauza de depresia de care suferea după finalul lungii sale cariere sportive.

Decesul sportivului a fost anunţat de un preot, Carlo Casati, de la biserica Santa Maria Nascente. Pe podeaua bisericii, Vittorio Colo a lăsat cartea de identitate, o hârtie pe care era scris numărul de mobil al fiului său şi scrisori adresate familiei, în care se scuza pentru gestul făcut.

“De când s-a lăsat de sport, a început să sufere, nu reuşea să accepte schimbările pe care trecerea timpului le provoca”, a povestit presei fiul celui numit “il nonno sprint” (“bunicul sprint”).

Vittorio Colo şi-a început cariera sportivă în 1929, când era tânăr student. El a stabilit mai multe recorduri mondiale şi naţionale.

Dragostea sa pentru atletism s-a înteţit după retragere: la 89 de ani, el a alergat 100 de metri în 16 secunde şi la 92 de ani a stabilit un record mondial la săritura în lungime într-o competiţie pentru vârsta sa.

“Atletismul era viaţa sa. Nu se oprea din antrenamente şi din călătorii în toate colţurile lumii pentru a participa la competiţii”, a explicat fiul său.

Vittorio Colo a fost nevoit să se retragă la 95 de ani. De atunci, viaţa lui nu a mai fost la fel. Pentru acest fost atlet, o viaţă fără posibilitatea de a alerga nu mai merita trăită.

Articole asemanatoare
O persoană moare prin sinucidere la fiecare 40 de secunde, potrivit Organizației Mondială a Sănătății
sinucidere
Cum recunoști o persoană care se află în pragul sinuciderii
Un tanar actor roman s-a SINUCIS inexplicabil
TRAGEDIE in Prahova: Un tanar de 28 ani s-a sinucis din dragoste, omorand alti 5 oameni!

Comenteaza acest articol

“Bunicul sprint” s-a SINUCIS la 101 ani

by   1 min
0