Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

„Camera de plâns”, un proiect care încearcă să alunge tabuurile legate de sănătatea mintală

„Intrați și plângeți”, le spune un semn vizitatorilor. „Și eu am anxietate”, strălucește un alt anunț în roz. Într-un colț sunt telefoane cu numele unor persoane pe care le poți suna atunci când te simți deprimat, inclusiv un psiholog.

Bine ați venit la La Lloreria, sau Camera Plângerii. Oricine poate veni la acest proiect, găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care își propune să elimine stigmatul din societate legat de sănătatea mintală, de plâns și de căutarea de ajutor.

„Este o idee cu adevărat excelentă de a vizualiza problema sănătății mintale. Plânsul este stigmatizat în Spania, ca și în multe alte țări”, a declarat Jon Nelssom, un student suedez care locuiește în capitala spaniolă.

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat separat o campanie de sănătate mintală în valoare de 100 de milioane de euro (116 milioane de dolari), care va include servicii precum o linie telefonică de ajutor pentru sinucideri, disponibilă 24 de ore din 24.

„Nu este un tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim, să o facem vizibilă și să acționăm în consecință”, a spus el despre bolile mintale în momentul în care a lansat planul la 10 octombrie, Ziua mondială a sănătății mintale.

În 2019, 3.671 de persoane au murit din cauza sinuciderii în Spania, a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauzele naturale. Unul din 10 adolescenți a fost diagnosticat cu o problemă de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din totalul populației suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale, potrivit Reuters.

ARTICOLE SIMILARE

Prima poză cu iubita lui Augustin Viziru. Cum arată femeia care l-a făcut bărbat de casă

Andreea Damian

Keira Knightley îi interzice fiicei sale să urmărească filme Disney care nu sunt feministe

realitatea

Actorul din Friends, într-un film porno care parodiază serialul, pentru 1 mil. $

Andreea Damian

Cum să reciclezi corect produsele tale de înfrumusețare?

Andreea Damian

Dragostea dureaza cat timp stii sa o intretii!

realitatea

Trustul media Realitatea luptă pentru România

Andreea Damian

Scrie un comentariu