Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Milenarii, o generație deja dependentă de medicina estetică

În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, utilizarea cosmeticelor și a intervențiilor chirurgicale a devenit ceva obișnuit. Pentru această generație, dependentă de rețele sociale, corpul a devenit un spațiu de expresie ca oricare altul.

Pentru milenarii care nu se tem de ac, medicina estetică este un serviciu de înfrumusețare necesar. Se consumă cu o mare nesăbuință. Potrivit unui studiu Opinion Way, 26% dintre fetele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani iau în calcul o intervenție chirurgicală la față. „Această țintă reprezintă în prezent 35% din populația de pacienți. De trei ani, a crescut de două ori mai repede decât piața de vârstă. Și post-Covid a accelerat și mai mult această tendință”, spun experții citați de Madame Figaro.

Odată cu întâlnirile video, numeroase femei au devenit conștiente de imperfecțiunile lor fizice. Astăzi vor să le poată îndrepta, chiar și cele mai tinere care nu-și mai pot suporta cearcănele. Rezultat: în câteva luni, centrele de înfrumusețare din zonele urbane mari au încolțit ca ciupercile și atrag tinerii ca albinele.

O obsesie cu imperfecțiunea?

Pentru generația tânără, medicina estetică este doar o extensie a machiajului. Un fel de conturare nouă care evidențiază contururile feței într-un mod mai spectaculos și mai durabil.

După tratamentul cearcănelor, cererea se referă la calitatea pielii, o condiție reală pentru orice postare pe Insta, chiar dacă ulterior este corectată sistematic cu filtre. „Pentru noi este o obsesie pentru că întotdeauna avem mici imperfecțiuni ici și colo”, explică Céline, care, la 25 de ani, are deja experiență cu microdermabraziune, microneedling (o microperforare a pielii care stimulează regenerarea acestuia) și măști de retinol (strălucire, anti-îmbătrânire, anti-imperfecțiuni).

Apoi vine injectarea buzelor (pentru că nu este nimic mai neplăcut pentru această generație decât o gură inexistentă), pentru obținerea așa ziselor buze rusești, un model XXL care scoate în evidență arcul lui Cupidon..

„Injecția cu javelină (linia maxilarului) pentru un oval mai definit este, de asemenea, una dintre solicitările recurente. La fel ca și ochiul de vulpe, sau ochi de pisică, foarte întins pe tâmple, care se obține datorită instalării firelor de tensiune.”, explică dr. Julien Samama, medic estetician.

ARTICOLE SIMILARE

Raoul, critici dure la adresa Mirabelei Dauer. Prietenia lor s-a încheiat definitiv

Andreea Damian

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Andreea Damian

Cel mai mare eveniment de fashion a fost amânat din cauza coronavirusului

Andreea Damian

Melanie Griffith are nasul distrus de cancer. A avut curaj să pozeze nemachiată

Andreea Damian

Ponosite sau chic? De ce tot mai mulți tineri preferă hainele second-hand

Andreea Damian

Indignare masivă după ce o americancă a vânat și ucis o girafă rară în Africa de Sud

realitatea

Scrie un comentariu