Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Milenarii, o generație deja dependentă de medicina estetică

În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, utilizarea cosmeticelor și a intervențiilor chirurgicale a devenit ceva obișnuit. Pentru această generație, dependentă de rețele sociale, corpul a devenit un spațiu de expresie ca oricare altul.

Pentru milenarii care nu se tem de ac, medicina estetică este un serviciu de înfrumusețare necesar. Se consumă cu o mare nesăbuință. Potrivit unui studiu Opinion Way, 26% dintre fetele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani iau în calcul o intervenție chirurgicală la față. „Această țintă reprezintă în prezent 35% din populația de pacienți. De trei ani, a crescut de două ori mai repede decât piața de vârstă. Și post-Covid a accelerat și mai mult această tendință”, spun experții citați de Madame Figaro.

Odată cu întâlnirile video, numeroase femei au devenit conștiente de imperfecțiunile lor fizice. Astăzi vor să le poată îndrepta, chiar și cele mai tinere care nu-și mai pot suporta cearcănele. Rezultat: în câteva luni, centrele de înfrumusețare din zonele urbane mari au încolțit ca ciupercile și atrag tinerii ca albinele.

O obsesie cu imperfecțiunea?

Pentru generația tânără, medicina estetică este doar o extensie a machiajului. Un fel de conturare nouă care evidențiază contururile feței într-un mod mai spectaculos și mai durabil.

După tratamentul cearcănelor, cererea se referă la calitatea pielii, o condiție reală pentru orice postare pe Insta, chiar dacă ulterior este corectată sistematic cu filtre. „Pentru noi este o obsesie pentru că întotdeauna avem mici imperfecțiuni ici și colo”, explică Céline, care, la 25 de ani, are deja experiență cu microdermabraziune, microneedling (o microperforare a pielii care stimulează regenerarea acestuia) și măști de retinol (strălucire, anti-îmbătrânire, anti-imperfecțiuni).

Apoi vine injectarea buzelor (pentru că nu este nimic mai neplăcut pentru această generație decât o gură inexistentă), pentru obținerea așa ziselor buze rusești, un model XXL care scoate în evidență arcul lui Cupidon..

„Injecția cu javelină (linia maxilarului) pentru un oval mai definit este, de asemenea, una dintre solicitările recurente. La fel ca și ochiul de vulpe, sau ochi de pisică, foarte întins pe tâmple, care se obține datorită instalării firelor de tensiune.”, explică dr. Julien Samama, medic estetician.

ARTICOLE SIMILARE

Zodii care nu ar trebui să se căsătorească niciodată

Andreea Damian

Prima pereche de adidași a lui Kanye West, estimată la o sumă colosală

Andreea Damian

Paris Jackson a încercat să se sinucidă din cauza documentarului despre tatăl ei

Andreea Damian

Tromboza: de ce vorbim despre riscurile legate de vaccin și mai puțin despre cele legate de pilula contraceptivă?

Andreea Damian

Mucurile de țigară aruncate afectează dezvoltarea plantelor

Andreea Damian

Femeile care se îmbracă sexy la festivitatea de absolvire, mai puțin competente?

Andreea Damian

Scrie un comentariu