Tabu
Image default
Slider

Dragostea în vremea coronavirusului: modul în care distanțarea socială vă afectează relația de cuplu

Ultimele săptămâni au fost dificile. Dar greul nu a trecut. Autoritățile au impus restricții aspre din cauza epidemiei de coronavirus, iar familiile s-au adaptat la noul lor „normal” pentru viitorul previzibil. Și cuplurile, care odată se aflau în căutarea timpului de calitate, s-au „regăsit”.

Indiferent dacă ați fost împreună pentru un minut sau o lună, un an, doi, practicarea distanțării sociale împreună poate scoate în evidență punctele forte și punctele slabe în toate relațiile de lungă durată. „Vă va arăta modul în care gestionați stresul și conflictul și poate evidenția problemele pe care nu le-ați putut descoperi de luni sau ani în condiții normale”, spune Jenny Maenpaa, psihoterapeut în New York. „În timp ce acest lucru poate părea înfricoșător, acesta poate fi de fapt o oportunitate excelentă de a observa și de a rezolva problemele decât să aștepți până lucrurile revin la normal.”

Așadar, relația va fi mai prosperă în perioada de izolare socială sau se va deteriora? Puteți descoperi împreună strategii mai bune și mai puternice de rezolvare a conflictelor. Veți intra într-o luptă. Indiferent dacă este vorba despre un pat dezordonat sau o bucătărie dezordonată, faptul că stațo sub același acoperiș pentru o perioadă lungă de timp, fără pauze lungi, alimentează conflictul. Maenpaa spune că relațiile sănătoase vor învăța cum să atenueze aceste neînțelegeri în mod inteligent și vor ieși mai puternici din ele.

Cuplurile care se respectă vor lucra deseori împreună – și nu unul împotriva celuilalt – într-un moment de criză. De fapt, Maenpaa sugerează să fii cât mai pozitiv în această perioadă dificilă.

În schimb, distanțarea socială îți va distruge relația dacă deja scârțâia. Înainte de pandemie, este posibil să fi existat motive care vă împiedicau să vedeți probleme de cuplu, dar acum, trebuie să vă confruntați mai des fața în față. Poate veți încerca acum sau niciodată să vorbiți mai mult – despre bine, rău, orice. Comunicarea este importantă! Perioada de izolare la domiciliu vă oferă șansa de a discuta în profunzime despre voi înșivă, despre obiectivele voastre, despre viitorul relației voastre.

ARTICOLE SIMILARE

Shakira, în centrul unui scandal uriaș din cauza unui lănțișor

Andreea Damian

De ce suntem mereu in intarzire?

realitatea

Fiica lui Michael Jackson se teme că „Leaving Neverland” îi va distruge cariera

Andreea Damian

Pune-te în pat în acelaşi timp cu partenerul tău!

Andreea Damian

ȘOC la Hollywood! Actorul şi-a lăsat soţia să aibă o relaţie cu un bărbat mai tânăr cu 21 de ani

Andreea Damian

Idei de ținute șic și confortabile pentru sărbători

Andreea Damian

2 comentarii

Tictor 8 May 2020 at 11:48

In aceste momente de cumpana se cerne iubirea.

Răspunde

Scrie un comentariu