Tabu
HEALTH

Când ar trebui să fie urmată dieta BRAT?

dieta BRAT

Ani buni medicii au recomandat ca adulții și copiii care suferă de diaree să urmeze dieta BRAT pentru a se recupera. BRAT este un acronim pentru banane, orez, mere și pâine prăjită, o dietă bazată pe alimente ușor de digerat. Acum, medicii au renunțat la această recomandare. Ce recomandă ei în schimb?

Alimentele incluse în dieta BRAT sunt bogate în proteine, grăsimi și fibre, făcându-le mai ușor de digerat. Deși este util pentru perioade scurte de timp, există riscuri asociate cu urmărirea acestei diete pentru o perioadă mai lungă de timp, inclusiv deficiențe nutritive și calorii.

Dacă medicul dumneavoastră a recomandat dieta BRAT sau doriți să încercați să ușurați o problemă temporară a gastro-intestinale (GI), este important să învățați cum să îl urmați în siguranță și să știți ce alternative trebuie să mâncați când aveți stomac bucluc.

În ciuda faptului că dieta BRAT se bucură de multă celebritate și are un sprijin anecdotic, există surprinzător o lipsă de cercetare în ceea ce privește eficacitatea și riscurile. Utilizarea dietei BRAT pentru perioade scurte, de obicei mai puțin de 48 de ore, este puțin probabil să dăuneze. Cu toate acestea, utilizarea prelungită a dietei BRAT poate fi periculoasă deoarece dieta nu conține suficiente calorii, proteine, grăsimi, fibre, minerale și vitamine.

De fapt, Academia Americană de Pediatrie nu mai recomandă dieta pentru gestionarea diareei la copii și în schimb împinge pentru terapii de hidratare pe cale orală folosind băuturi de rehidratare.

AAP recomandă reluarea unui regim alimentar normal, inclusiv o varietate de glucide complexe (orez, grâu, cartofi și pâine) carne, iaurt, legume și fructe. Alimentele bogate în proteine, precum ouăle, sunt alegeri bune. Anumite alimente, cum ar fi bomboane, băuturile carbogazoase și produse de patiserie dulce, sunt cel mai bine de evitat.

ARTICOLE SIMILARE

Peria de curățat grătarul ascunde un mare pericol

Andreea Damian

4 metode simple prin care scapi de mahmureala

realitatea

Mahmureala este o boală. În Germania!

Andreea Damian

Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă

Andreea Damian

S-a mai descoperit un beneficiu al consumului de vin roșu

Andreea Damian

Dieta pegan, la modă în 2019. Ce înseamnă acest regim și cum îl ții?

Andreea Damian

Scrie un comentariu