Tabu
PEOPLESlider

Cât de bogați sunt actorii din distribuția Friends?

Serialul american Friends a debutat pe micile ecrane în 1994 și de atunci lumea televiziunii nu a mai fost la fel. Ceea ce a început ca un proiect mic pentru Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc și Matthew Perry, s-a încheiat 10 sezoane mai târziu într-un megaproiect, care a rămas în istoria televiziunii și care le-a umplut conturile celor „șase prieteni”.

Dar, sigur, unii dintre ei au câștigat mai mulți bani decât ceilalți, dar întreaga distribuție continuă să beneficieze de timpul petrecut în serial, primind în jur de 20 de milioane de dolari din drepturile de autor în fiecare an. Potrivit Cosmopolitan, drepturile de sindicalizare câștigă în jur de 1 miliard de dolari pe an – iar distribuția primește 2% din acestea.

Cinci curiozități despre Friends

  1. În sezonul unu, fiecare membru al distribuției a câștigat 22.500 de dolari pe episod.
  2. În sezonul doi, lucrurile s-au complicat. Apar inegalitățile salariale, membrii distribuției câștigând între 20.000 și 40.000 de dolari fiecare pe episod.
  3. În sezonul trei, aceștia și-au negociat salariile ca echipă și au convenit să ia fiecare 75.000 de dolari pe episod.
  4. Lucrurile au crescut constant de aici și, până în sezonul șapte și opt, fiecare primea 750.000 de dolari pe episod
  5. În sezonul nouă, sextetul a făcut din nou istorie, câștigând 1 milion de dolari pe episod – cel mai mare onorariu dat vreodată pentru actorii dintr-un sitcom la acea vreme.

Bineînțeles, toți au avut o mulțime de oportunități de a câștiga și mai mulți bani de când Friends s-a încheiat în 2004. Iată averile estimate ale eroilor din Friends în 2021.

Jennifer Aniston: 300 de milioane de dolari

Jennifer Aniston, actrița care a interpretat-o pe Rachel, este cea mai bogată membră a distribuției. Potrivit The Tab, se estimează că Aniston a câștigat în jur de 90 de milioane de dolari în perioada în care s-a difuzat Friends, la fel ca și colegii ei. Ea este cel mai faimos și de succes membru al distribuției, continuând să joace în mai mult de 40 de filme. Rolul ei la The Morning Show îi aduc 2 milioane de dolari pe episod. Binențeles, numele ei e legat de mărci precum Diet Coke, Microsoft, Emirates Airlines și L’Oréal. De asemenea, a lansat șase parfumuri prin intermediul Elizabeth Arden și deține propria companie de producție, care a fost în spatele mai multor filme.

Courtney Cox: 150 de milioane de dolari

Ea și Jennifer Aniston au fost cele mai bune prietene în serial și au rămas apropiate și în viața reală. Courtney este a doua cea mai bogată vedetă din distribuția Friends, rotunjindu-și averea cu rolul ei din Cougar Town, care i-a adus în jur de 275.000 de dolari pe episod, adică aproximativ 6 milioane de dolari. În 2013, actrița a devenit purtătorul de cuvânt al Pantene. De asemenea, și-a sporit averea după ce a vândut o proprietate. În 2020, ea și-a vândut apartamentul în West Hollywood pentru 2,9 milioane de dolari. De asemenea, are o companie de producție cu fostul soț, David Arquette, Coquette Productions. Cel mai mare succes pentru companie a fost Cougar Town, care i-a umplut conturile bancare.

Matthew Perry: 120 de milioane de dolari

Majoritatea oamenilor vor fi probabil surprinși să-l vadă pe Matthew Perry pe locul 3. Dar, la fel ca Chandler, Perry știe să câștige bani. Potrivit The Tab, investițiile sale imobiliare i-au adus profituri mari, de exemplu 15 milioane de dolari pentru un penthouse pe care l-a vândut la Hollywood. Matthew Perry are o avere impresionantă în ciuda problemelor sale cu drogurile. El a vorbit deschis despre lupta cu drogurile, spunând într-un interviu că nu-și amintește prea mult din rolul său din Friends între sezonurile trei și șase.

Lisa Kudrow: 90 de milioane de dolari

La fel ca Jennifer Aniston, Lisa Kudrow și-a continuat drumul în industria televiziunii și a filmului și are numeroase roluri, inclusiv blockbuster-urile The Other Woman, Booksmart și The Boss Baby. Succesul ei la televizor a fost remarcabil, iar Lisa Kudrow a devenit o prezență obișnuită în emisiuni notabile, inclusiv Grace and Frankie, Unbreakable Kimmy Schmidt, The Good Place și Space Force. Emisiunea online a lui Kudrow, Web Therapy, a primit, de asemenea, aprecieri. La fel ca Matthew Perry, Lisa Kudrow a obținut, de asemenea, niște profituri uriașe prin investițiile sale în proprietăți.

David Schwimmer: 85 de milioane de dolari

Cariera de actor a lui Schwimmer s-ar putea să nu fie la fel cu cea a lui Kudrow sau Aniston, dar și-a câștigat notorietate. El a fost vocea lui Melman, girafa din Madagascar și a jucat rolul lui Robert Kardashian în American Crime Story. De asemenea, este co-proprietar al unei companii de producție de teatru, Lookingglass, care a produs peste 60 de piese de teatru.

Matt LeBlanc: 80 de milioane de dolari

Matt LeBlanc este cel mai puțin bogat actor din distrubuția Friends (cel puțin conform The Tab). După ce Friends s-a încheiat, el a apărut o perioadă scurtă de timp într-un show spin-off, Joey. Serialul a avut doar două sezoane. În 2016, el a obținut un rol în Man with a Plan, ceea ce i-ar fi adus 200.000 de dolari pe episod. Serialul a avut patru sezoane. Cosmopolitan a raportat că a câștigat, de asemenea, 2 milioane de dolari pentru cele patru sezoane ale Top Gear, emisiune a cărei gazdă a fost până în 2019.

ARTICOLE SIMILARE

Ce nume și cum l-au ales Lili Sandu și iubitul pentru băiețelul lor

Tabu Tabu

Barcelona a scăpat de turiști: „Ne-am recuperat orașul, dar am moștenit un oraș fantomă”

Andreea Damian

Laura Cosoi inspirată de fiica sa pentru o nouă colecție

Tabu Tabu

Mihai Morar, un an de când e tată din nou. Cum și-a sărbătorit copilul

Tabu Tabu

Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei

Andreea Damian

Război total între Andreea Bălan și George Burcea, după ce actorul a obținut o ordonanță președințială

Andreea Damian

Scrie un comentariu