Home > beauty > Cauzele caderii parului

Cauzele caderii parului

Odata cu trecerea timpului, vine o vreme cand, “parul destept paraseste capul… mai putin destept”, asa precum spuneau bunicii nostri. Se pare ca subtierea firului sau chelirea nu sunt insa exclusiv legate de varsta. Exista alte motive pentru aparitia problemelor capilare, dar exista si foarte multe metode de a impiedica sau cel putin de a incetini caderea parului.

Factorul ereditar este unul important. Mostenirea genetica este cauza cea mai comuna, spune Simon Gilman, hairstylist cu peste 15 ani de experienta in domeniu. Factorul hormonal joaca si el un rol esential in pierderea podoabei capilare. Fluxul de hormoni care insoteste pubertatea poate cauza subtierea firului de par sau caderea temporara a acestuia.

Menopauza, la randul sau, poate declansa aceeasi problema. Pentru reprezentantele sexului frumos, nasterea si perioada post-natala sunt alte cauze posibile. De asemenea si problemele ca frica, anxietatea, starea de panica ori suprasolicitarea intelectuala pot genera caderea masiva a parului.

Care sunt solutiile pentru combaterea caderii parului? Daca problema voastra este grava, ar trebui sa va adresati medicului dermatolog. Daca faceti insa parte din una din categoriile non-genetice sau non-medicale, ar trebui sa va reganditi dieta, sa va cumparati produse de ingrijire naturala si sa va relaxati cat mai mult.

sursa: http://www.saloane-bucuresti.ro/articole-1568-care-sunt-cauzele-caderii-parului

Articole asemanatoare
anxietate
Cum să faci față fricii și incertitudinii într-o pandemie
stres
Nietzsche s-a înșelat: ce nu te omoară NU te face mai puternic. E dovedit științific!
anxietatea de seară
Ce este anxietatea de seară și cum să o controlezi
uleiuri esentiale
Cele mai utile uleiuri esențiale pentru anxietate

3 Responses

Comenteaza acest articol

Cauzele caderii parului

by   1 min
3