Tabu
LIFE & LOVESlider

Ce este infidelitatea monetară și cât de mult afectează cuplul

Ideal în gestionarea finanțelor este să se stabilească reguli clare și să se mențină un dialog între parteneri. Când acest lucru nu se întâmplă, apar „înșelăciunile” economice, care sunt accentuate de disparitatea veniturilor. Infidelitatea monetară poate duce nu doar la certuri ci și la divorț și afectează 80% dintre cupluri

Gestionarea banilor în cadrul relației este una dintre probleme care trebuie înfruntate atunci când doi oameni trăiesc împreună. A face un lucru împreună, a distribui cheltuielile, a contribui și a-l lăsa pe celălalt să se descurce, a economisi ceea ce a rămas sunt unele dintre cele mai frecvente opțiuni. Cu toate acestea, nu totul este spus, nu totul este dezvăluit, iar acest lucru duce la minciuni.

Banii au legătură cu securitatea, afirmarea de sine, autonomia, puterea și dominația. În societatea de consum în care trăim, deținând mai mulți sau mai puțini bani simbolizează a fi inclus într-un sistem de schimb de bunuri care afectează și stima de sine. Cu toate acestea, a avea bani nu este o garanție a plăcerii. Mulți oameni economisesc bani din lăcomie, pentru zile negre sau pentru a ști că au un factor de dominare. Oamenii care formează o relație de cuplu sunt de acord să fie fideli în toate aspectele, minciuna cu privire la cheltuielile personale este o formă de înșelăciune.

Fundamentele patriarhatului

Femeia primitivă, obișnuită să crească copii în absența bărbatului ei, a trebuit să respecte noile mandate, cedând autonomia sa, devenind supusă. Patriarhia, în plus, a stabilit noile linii directoare pentru schimbul de bunuri, fiind „stăpânul” posesiunilor lor. Au fost necesare multe secole pentru ca femeile să aibă un rol și să devină un factor de schimbare.

Cu toate acestea, autonomia feminină se clatină adesea în fața gestionării banilor în cuplu. Și totul pentru a menține ferm unul dintre aspectele virilității omului: puterea, care este ancorată în virilitate. La fel ca supunerea și cumpătarea, ele aparțin lumii femeii. Subiectivitatea socială va pune în valoare bărbatul puternic, dominant, îndrăzneț, evidențiindu-i virilitatea; Pe de altă parte, dacă aceste aspecte sunt prezente la o femeie, ea va spune că este „arogantă”, „lacomă” sau „foarte masculină”.

Ascunderea cheltuielilor este o formă de infidelitate pentru cuplu

A fi fidel cu banii înseamnă a menține claritatea în administrarea acestora, ceea ce nu este nici mai mult, nici mai puțin decât apărarea adevărului în toate. Doi parteneri de cuplu sunt de acord cu fidelitatea în toate privințele și vor ca dialogul să fie deschis și sincer pentru a rezolva orice problemă. Ca orice acord, se bazează pe un angajament afectiv, etic și moral.

Și dacă apar obstacole, capacitatea de a le rezolva se află în conștiința fiecăruia. Prin urmare, gestionarea banilor în cadrul unui cuplu ar trebui să fie rezultatul unui acord bazat pe o comunicare onestă.

Problemele bănești încep cu coexistența

Valoarea de schimb a banilor în timpul relației de la început nu este aceeași ca în timpul conviețuirii. Cu toate acestea, problemele încep de obicei atunci când cuplurile își fac planuri. Bărbații cu trăsături obsesive sunt încăpățânați, schematici, lacomi și nu știu să se bucure de recreere; Se enervează când femeile lor cheltuiesc pe „prostii” sau planifică vacanțe pentru a ieși din monotonie. Femeile cu trăsături narcisiste ascund adesea cheltuielile. Pe scurt, trăsăturile de personalitate influențează și distribuția banilor, mai ales atunci când sunt sinonime cu puterea, securitatea sau sacrificiul.

În timpul coexistenței, fiecare cuplu trebuie să găsească cel mai bun mod de a-și gestiona banii. Totul depinde de libertatea de a comunica acorduri și dezacorduri, la momentul potrivit. Păstrarea comentariilor sau a disconforturilor provoacă doar conflicte. Comportamentele de dominare și supunere generează legături asimetrice, bazate pe inegalitate, mai ales atunci când cineva exercită puterea cu banii. Problema cine câștigă mai mult nu ar trebui să provoace disconfort, dimpotrivă, ar trebui privită ca o contribuție care aduce beneficii cuplului sau familiei. Banii sunt un obiect care ar trebui să ajute binele comun.

Ce se întâmplă când slujba femeii este cea de gospodină

Munca la domiciliu este foarte subevaluată și mulți bărbați consideră că trebuie să gestioneze bugetul familiei, deoarece femeia nu este pregătită să o facă. În relațiile de muncă asimetrice (unul dintre parteneri lucrează, celălalt stă acasă) este obișnuit ca cei care au banii să renunțe la ei zilnic. Această inegalitate îl conduce pe celălalt la supunere și se pare că se conformează sută la sută, când de fapt apar unele încălcări. Trebuie să fii foarte supus și ascultător ca să iasă certuri.

Cel cu bani stabilește regulile, iar celălalt le respectă parțial. Și în aceste cazuri, ascunderea sau minciunile apar ca opțiuni de economisire: salvați o parte din cota zilnică pentru un lucru personal, ajutați copiii, faceți terapie, împrumutați un membru al familiei sau un prieten sau economisiți pentru o separare viitoare ar putea fi unele dintre alternative.

La fel cum bărbații își găsesc securitatea personală la locul de muncă și în câștiguri financiare, femeile trebuie să încalce „fidelitatea monetară” pentru a simți că nu sunt un simplu obiect care gestionează și distribuie valorile afective și comerciale ale nucleului familiei lor.

Ce se întâmplă atunci când femeia câștigă mai mult decât partenerul ei

Femeile care câștigă mai mult decât partenerii lor tind să ascundă cheltuielile de teamă că se vor simți dezavantajate, mai ales dacă sunt șomere; altele sunt adaptate la bugetul mai mic al partenerului, restricționându-și cheltuielile cu îmbrăcămintea, ieșirile, vacanțele etc; în cele din urmă renunță la toate fără să le pese de diferențe.

Femeia cu un salariu mai mare decât al partenerului are grijă de „virilitatea” lui. Aceeași atitudine nu este aceeași din partea bărbaților față de partenerelor lor casnice, dimpotrivă: ea ar trebui să se simtă mândră de furnizorul de sex masculin care îi este alături.

ARTICOLE SIMILARE

Ilie Năstase și-a bătut soția. Prima reacție a Ioanei

Andreea Damian

De ce tresărim în somn, imediat după ce adormim

Andreea Damian

Andreea Bănică, nevoită să poarte sutien chiar și când doarme. Care e motivul

Andreea Damian

Brenda din „Beverly Hills” e pe moarte. Shannen Doherty a făcut anunțul trist

Andreea Damian

Cum să alegi rochița fetiței tale pentru Crăciun

Andreea Damian

De ce persoanele cu ochi căprui sunt mai afectate de depresia de iarnă

Andreea Damian

Scrie un comentariu