Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cea mai bună dietă de urmat în 2021

Cu un conținut scăzut de carne roșie, zahăr și grăsimi saturate, dieta mediteraneană este cea mai sănătoasă dietă de urmat în 2021.

Primele luni ale unui nou an pot aduce un moment de mare schimbare pentru mulți dintre cei care doresc să dobândească noi obiceiuri – în special pentru cei care doresc să găsească o rutină mai sănătoasă. Cu numeroasele opțiuni de dietă disponibile – toate cu mai mulți pași de urmat și reguli care sunt greu de respectat – găsirea unei versiuni care să se potrivească vieții de zi cu zi și care aduce beneficii pentru sănătate poate părea dificilă, dar nu este așa. Conform raportului anual al US News, dieta mediteraneană este considerată a fi cea mai bună dietă de urmat și există o mulțime de motive să crezi asta.

O opțiune ușor de adoptat (pe lângă delicioasă), dieta mediteraneană presupune consumul de alimente proaspete cu grăsimi bune.

Potrivit publicației amintite mai sus, dieta este „săracă în carne roșie, zahăr și grăsimi saturate și bogată în legume, nuci și alte alimente sănătoase”. Printre acestea din urmă se numără fructele, legumele, cerealele și uleiul de măsline, precum și peștele și fructele de mare. „Păsări de curte, ouă, brânză și iaurt cu măsură” sunt, de asemenea, în meniu. Merită menționat faptul că nu există o „dietă mediteraneană” oficială, deoarece fiecare țară mediteraneană adoptă feluri de mâncare diferite, dar ideea generală rămâne aceeași.

Rezultatul acestui stil de alimentație este că, după analiza a 39 de diete diferite, raportul a indicat că dieta mediteraneană este cea mai bună: este ușor de ținut, este o dietă pe bază de legume, este cea mai bună opțiune pentru diabetici și cea mai sănătoasă dietă, și aduce și numeroase beneficii pentru inimă.

Pentru cei care doresc să slăbească, dieta mediteraneană a câștigat locul 15, dar asta nu înseamnă că nu vă va ajuta să atingeți acest obiectiv, trebuie doar să ajungeți la un deficit caloric pentru a face acest lucru. S-ar putea să vă bucurați și de mâncare gustoasă în același timp!

ARTICOLE SIMILARE

Afla cum ar fi bine sa discuti cu copilul tau despre sex

realitatea

Top 7 motive pentru care insala femeile!

realitatea

Boeing e acuzată că face „sicrie zburătoare” dar îi dă fostului șef Dennis Muilenburg 62 mil. $

Andreea Damian

Michelle Obama a revenit la părul ei natural și arată fantastic

Andreea Damian

De ce oamenii care părăsesc biroul la ora 17:00 au o viață mai bună

Andreea Damian

De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?

Andreea Damian

Scrie un comentariu