Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cele 5 sfaturi dietetice pe care să nu le urmezi atunci când vrei să slăbești

„Acest supliment alimentar este magic”, „Am slăbit 5 kilograme într-o săptămână”. Aceste idei, adesea binevoitoare, pot provoca uneori probleme de sănătate.

Rețelele sociale și site-urile dedicate nutriției sunt pline de sfaturi pentru slăbit într-un timp record. Cu toate acestea, există numeroase sfaturi greșite, uneori chiar periculoase.

Beți suc de lămâie pentru a slăbi

Nutriționistul Laurence Plumey, citat de Madame Figaro, este categoric. Ca fructe citrice, este doar o sursă importantă de vitamina C, nimic mai mult. Datorăm această reputație rolului acidifiant al lămâii. Ne putem imagina că lămâia participă la dizolvarea alimentelor. Dar „nu trebuie să confundăm aciditatea prezentă în gură și cea a corpului, ne amintește Dimitri Jacques, psiho-nutriționist. Deoarece lămâia poate fi acidă, devine alcalină odată ingerată”.

Evitați alimentele cu amidon seara pentru a nu vă îngrășa

„Consumul lor seara nu este nici dăunător, nici un factor de creștere în greutate, cu condiția să le mâncați în cantități mici și să împărțiți farfuria cu legumele”, este de părere Laurence Plumey. Potrivit medicului, „la cină, ar trebui să evitați în special mâncărurile cu sos, precum și alcoolul și deserturile dulci. Excesul de grăsime și zahăr se transformă în grăsime peste noapte, deoarece dormi și nu arzi calorii. Deci, puțină carne, pește sau ouă, însoțite în principal de legume, pâine, produse lactate și fructe – și este suficient”.

Urmați diete lichide pentru a pierde în greutate

Și în special faimoasa dietă cu supă de varză. Această dietă de slăbit poate fi foarte periculoasă. Pe lângă faptul că nu este echilibrată (aproape fără aport de proteine), Laurence Plumey subliniază „că slăbim foarte prost și în condiții proaste în timpul oricărei diete prea restrictive și dezechilibrate. Înmulțim deficiențele, pierdem mușchi și ne schimbăm metabolismul. Vom obține „greutatea yoyo”. În plus, majoritatea dietelor te fac să te îngrași pe termen lung”.

Inngerând numai lichide, corpul va folosi mai degrabă mușchi decât grăsime pentru a funcționa. „Aceste modificări sunt grave pentru metabolism, pot fi un factor de obezitate”. Pentru a pierde în greutate, este mai bine să vă adresați unui profesionist pentru a beneficia de monitorizare și reechilibrare a dietei, precum și de sesiuni sportive.

Înghițiți o linguriță de oțet pentru a ajuta digestia

Dacă pare inofensiv, acest sfat poate totuși să tulbure flora intestinală. Oțetul are un conținut prea mare de acid pentru a fi consumat ca atare. Poate provoca balonare și durere.

Luați suplimente alimentare

În loc să vă grăbiți cu aceste pastile miraculoase, ar trebui să încercați să vă puneți la îndoială relația zilnică cu mâncarea. Apropierea de o dietă echilibrată se poate dovedi mult mai profitabilă în depășirea deficiențelor.

ARTICOLE SIMILARE

Halle Berry | Dieta pe care o ține de 30 de ani a ajutat-o să controleze boala de care suferă

Andreea Damian

Simbol al puterii, accesoriu de modă, bastion social. Povestea din spatele ochelarilor de soare

Andreea Damian

Lili Sandu, abandonată de Dragobete

Tabu Tabu

14 modele de case diferite care se găsesc în țările din întreaga lume (Partea I)

realitatea

Noile branduri de lenjerie intimă redefinesc cuvântul „sexy”

Andreea Damian

Mila Kunis, dezvăluire neașteptată despre Macaulay Culkin

Andreea Damian

Scrie un comentariu