Tabu
Image default
CULTURESlider

Celebritati nascute pe 10 iunie!

Loredana Groza

Nascuta pe 10 iunie 1970, in Onesti, judetul Bacau.

Cantareata de muzica usoara, actrita si compozitoare, Loredana si-a descoperit dragostea fata de muzica inca de la 3 ani. La varsta de 16 ani (1986), a castigat Marele Premiu la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia. Primul sau album lansat a fost “Buna seara, iubito”, in anul 1988. In prezent este antrenoare in show-ul musical “Vocea Romaniei”.


Alexandra Stan

Nascuta pe 10 iunie 1989, in Constanta.

Solista vocala si compozitoare, s-a remarcat prin single-ul “Lollipop (Param Pam Pam)”, in 2009. Al doilea single al sau, “Mr. Saxobeat” a devenit, insa un hit international. Genurile musicale abordate de artista sunt house, pop, dance, dubstep, electronic si reggae fusion. In august 2011 a lansat albumul de debut, “Saxobeats”. Dupa cateva luni petrecute in Statele Unite ale Americii, Alexandra Stan revine in aprilie 2014 cu piesa Thanks For Leaving, care povestește despre relatia ei cu Marcel Prodan. Piesele care urmeaza, Cherry Pop, Dance și Give Me Your everything de pe al doilea album de studio „Unlocked” s-au bucurat de mult succes in Japonia.

Saul Bellow

Nascut in 10 iunie 1915 in Québec, Canada.

A fost unul dintre cei mai cunoscuti prozatori evrei americani, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (in anul 1976). A fost primul romancier care a caștigat National Book Award de trei ori. S-a nascut in Lachine, Québec (Canada) intr-o familie de evrei, emigrati din Sankt Petersburg, Rusia. Cand avea 9 ani familia s-a mutat in Chicago, Illinois (SUA), unde Bellow a urmat cursurile Universitatii din Chicago, dar a renunt și si-a luat un B.A. in sociologie și antropologie la Universitatea Northwestern. In 1975 a obtinut Premiul Pulitzer pentru „Darul lui Humboldt”, iar in 1976, a caștigat Premiul Nobel pentru literatura, premiul National Medal of Arts, in 1990 National Book Foundation Medal.

ARTICOLE SIMILARE

Keane – pop perfect simetric

realitatea

Netflix a dezvăluit data lansării sezonului 5 „The Crown”

Andreea Damian

[ NETFLIX ] 3 seriale franțuzești de care o să te îndrăgostești

Ciocîrlan

PASTILA DE ARTĂ ⎢ Ședință de spiritism cu pictorul James Tissot

Ciocîrlan

Ce sunt locurile de muncă ecologice și de ce sunt importante?

Andreea Damian

Mama, sef si femeie de afaceri? Un business online poate fi solutia!

Scrie un comentariu