Tabu
LIFESTYLESlider

15 trucuri scandinave care ne vor face viața mai confortabilă

Stilul scandinav este din ce în ce mai popular. Este preferat inclusiv de cei din afara nord-vestului Europei. Acesta este mai mult decât un design de interior – este modul lor de a gândi valabil nu doar în forma de a decora locuințele, ci și în modul de a-și alege stilului vestimentar. Într-adevăr, nu este de mirare că Danemarca și Norvegia se află în topul celor mai fericite țări, pe locul doi fiind Finlanda.

Iată câteva trucuri simple care vă vor ușura viața!

Interior: minimalism și funcționalitate

Principiile de bază ale interiorului în stil scandinav sunt simplitatea și comoditatea. Niki Brantmark, autoarea blogului My scandinavian home, recomandă să mixați articolele interioare vintage cu cele moderne, și să optați doar pentru materiale naturale.

Un alt principiu al stilului scandinav este calitatea obiectelor, nu cantitatea lor. Locuitorii din Norvegia, Danemarca și Suedia nu vor să aibă multe obiecte în locuințele lor: chiar dacă în cameră au doar un fotoliu în loc de două sau trei, acesta va fi confortabil și calitativ.

Nu supraîncărcați camerele. Fiecare detaliu ar trebui să aibă rolul său: de exemplu, în scaunul scăzut poate exista un compartiment pentru depozitarea cărților, iar lampa de podea va avea un loc unde să agățați umbrelele. S-ar părea că, fără multe fleacuri drăguțe, camera va deveni goală și plictisitoare, dar scandinavii recurg la alte trucuri pentru a anima locuința. Florile de interior decorează perfect locuința, iar pernele în culori vibrante de pe canapea creează un accent de culoare.

Adesea, o cameră îndeplinește mai multe funcții — de exemplu, camera de zi servește și drept sufragerie, astfel, scandinavilor le place să apeleze la zonare cu ajutorul luminilor. Pentru a delimita vizual spațiul, puteți utiliza mai multe niveluri diferite de surse de lumină moale: o lampă de tavan, lămpi de podea, lămpi de masă mici sau chiar lumânări.

Scandinavii acordă o importanță deosebită luminii naturale. Suedezii adoră când lumina zilei pătrunde cât mai mult în încăpere, prin urmare, nu există perdele la ferestre, ori sunt confecționate dintr-o țesătură transparentă. Astfel, după-amiaza, locuința arată spațioasă și luminoasă, iar seara — datorită iluminatului cald artificial, este confortabilă.

Garderoba – practicitatea este caracteristica stilul scandinav

garderoba

Minimalismul scandinav în haine se bazează pe aceleași principii aplicate în designul locuinței — simplitatea, comoditatea și practicitatea. Colecțiile create de designerii suedezi, e caracterizată prin croi simplu, lipsa asimetriei și un minim de elemente decorative.

În garderoba fiecărui locuitor din Norvegia sau Danemarca, vor exista cu siguranță articole de bază: un tricou simplu, o cămașă clasică, o geacă de piele și, bineînțeles, un palton. Scandinavii aleg haine în nuanțe naturale.

Toate elementele unui garderoba scandinavă pot fi ușor combinate între ele și este posibil să creezi mai multe look-uri diferite cu un singur articol vestimentar. În cea mai mare parte a anului, este frig în țările scandinave, așa că garderoba va presupune stratificare.

Curățenie – să nu vă fie teamă să aruncați lucrurile inutile

În Suedia, este foarte populară cartea „The Gentle Art of Swedish Death Cleaning” scrisă de Margareta Magnusson. Conceptul ei sugerează să te gândești la ce lași în urmă: o casă plină de lucruri inutile sau un spațiu în care fiecare detaliu va fi plin de semnificații și amintiri? Această curățenie nu înseamnă doar aranjarea lucrurilor la locurile lor, ci o regândire a modului de viață.

Este recomandat să începeți o astfel de curățenie cu garderoba, pentru că despărțirea de haine este mai ușoară.

Lucrurile dragi inimii – desenele copiilor și alte fleacuri – depozitați-le într-un singur loc. Puteți achiziționa o cutie specială pentru ele. După ce ați terminat acest lucru, Margareta Magnusson sfătuiește să vă oferiți o recompensă.

Desigur, nu cumpărând lucruri noi pentru a le înlocui pe cele vechi, dar cu o cină la restaurant sau o ieșire cu prietenii.

Materiale naturale și alimente sănătoase

Scandinavii apreciază cu adevărat tot ceea ce este natural, iar acest lucru este valabil nu doar în decorul casei, dar și în garderobă și mâncare. În case au podeaua din lemn, natural, masă din stejar, iar la cină vor servi pește și legumele coapte.

Nu este ușor să vă schimbați radical modul de viață, dar dacă doriți cu adevărat, puteți începe cu detalii mici, de exemplu, să schimbați treptat ustensile de bucătărie ieftine pe cele de înaltă calitate, care vor dura mai mult.

Stil de viață: Bucurați-vă de lucruri simple

În Scandinavia, există mai multe concepte, iar fiecare dintre ele se referă la un anumit tip de stil de viață. Probabil ai auzit despre lagom sau hygge , iar danezii au venit cu o filozofie a vieții numită, Lykke. Există o diferență între toate, dar, în același timp, au multe în comun. În oricare dintre aceste concepte, veți găsi același mesaj – trebuie să vă puteți bucura de lucrurile simple. O seară cu cei dragi, câteva ore singuri cu o carte bună, o cană de ciocolată caldă după o plimbare în iarna rece sau mirosul de prospețime după ploaie – trebuie doar să găsești ceva care să-ți aducă bucurie.

Pentru a vă apropia de stilul de viață scandinav, înconjurați-vă de confort, oriunde v-ați afla. Orice loc în care petreci mult timp, cum ar fi biroul sau biroul tău, ar trebui să fie un loc în care îți poți petrece plăcut timpul. Aduceți plantele acolo, imprimați și încadrați fotografii frumoase și curățați spațiul de lucru.

ARTICOLE SIMILARE

La un pas de sinucidere? Iata-l pe iubitul oficial al LAVINIEI PARVA – e impresarul ei! FOTO!

Must-haves pentru vremea rece

Tabu Tabu

Eminem, piesă nouă, dar incomodă pentru victimele atacului cu bombă de la Manchester Arena

Andreea Damian

Cum arata si ce face azi FATA care l-a acuzat pe CRISTI TABARA de ABUZ SEXUAL

Cameron Diaz și-a schimbat standardele de frumusețe după ce a renunțat la Hollywood: „Nu mă spăl niciodată pe față”

Andreea Damian

Smiley, gest fabulos pentru Gina Pistol, de ziua ei de naștere

Andreea Damian

Scrie un comentariu