Home > Health > Diete > Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

carnea

Indiferent dacă îți place carnea sau savurezi o friptură din când în când, un lucru este adevărat: mulți oameni adoră carnea. Un raport din februarie 2020 a prevăzut că în 2023, consumul global de carne va fi de 313 milioane tone. Asta înseamnă că acest consum global pe cap de locuitor va crește ușor până la 39 de kilograme pe an. Dar, din cauza lipsei de carne este posibil să nu avem de ales și să consumăm mai puțină în aceste zile. Asta înseamnă că acum este un moment cât se poate de bun pentru a încerca mese și gustări vegane, ceea ce poate oferi beneficii pentru sănătate într-un moment în care ne putem simți din ce în ce mai vulnerabili în fața unor boli.

„80% din bolile cronice cu care ne confruntăm sunt prevenibile și reversibile consumând o dietă bazată pe plante. Această pandemie este un apel la acțiune pentru a consuma mai multe preparate pe bază de plante și de a găti mai mult”, a spus Dr. Robert Graham, care este, de asemenea, bucătar și co-fondator al unui centru integrat de sănătate și wellness din New York.

Iată câteva moduri simple de a începe să mănânci mai puțină carne. Nu vorbim despre ideea de a deveni vegetarian peste noapte. Acestea sunt simple metode simple de a reduce consumul de carne pe măsură ce prețurile cărnii cresc, și sunt modalități ușoare, de asemenea, de a îți îmbunătăți sănătatea.

7 moduri de a mânca mai multe legume și fructe și mai puțină carne

  1. Desemnați o zi în fiecare săptămână pentru mâncare fără carne.
  2. Preparați mâncărurile preferate. Dacă vă place lasagna, înlocuiți carnea cu verdeață, broccoli și ardei și, probabil, niște semințe de pin.
  3. Urmați tendințele. Multe bucătării internaționale includ proteine ​​pe bază de plante, inclusiv năut, fasole și linte. De exemplu, un meniu mediteranean poate include năut; unul mexican ar putea avea fasole neagră sau pinto; meniul asiatic poate include edamame; și o masă italiană ar putea folosi fasole albă sau linte pentru a face un sos de paste inspirat din Bolognese.
  4. Aprovizionați-vă cămara cu fasole, cereale integrale, legume de sezon, fructe, mirodenii, ierburi, uleiuri sănătoase, nuci și semințe.
  5. Experimentați rețete noi.
  6. Încercați tofu. Pe lângă faptul că servește ca un substitut pentru carne, tofu poate fi folosit ca ingredient în multe alte preparate.
  7. Folosiți ierburi și condimente pentru a imita aroma de carne.
Articole asemanatoare
murături
Puterea murăturilor: un ghid pentru conservarea legumelor
Cinci moduri de a-i determina pe copii să mănânce legume
castraveți
Nu arunca semințele și coaja castraveților! Transformă-le într-o băutură răcoritoare de vară
Reteta dietetica – Dovlecei cu carne la gratar!

Comenteaza acest articol

Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

by Andreea Damian   2 min
0