Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

Indiferent dacă îți place carnea sau savurezi o friptură din când în când, un lucru este adevărat: mulți oameni adoră carnea. Un raport din februarie 2020 a prevăzut că în 2023, consumul global de carne va fi de 313 milioane tone. Asta înseamnă că acest consum global pe cap de locuitor va crește ușor până la 39 de kilograme pe an. Dar, din cauza lipsei de carne este posibil să nu avem de ales și să consumăm mai puțină în aceste zile. Asta înseamnă că acum este un moment cât se poate de bun pentru a încerca mese și gustări vegane, ceea ce poate oferi beneficii pentru sănătate într-un moment în care ne putem simți din ce în ce mai vulnerabili în fața unor boli.

„80% din bolile cronice cu care ne confruntăm sunt prevenibile și reversibile consumând o dietă bazată pe plante. Această pandemie este un apel la acțiune pentru a consuma mai multe preparate pe bază de plante și de a găti mai mult”, a spus Dr. Robert Graham, care este, de asemenea, bucătar și co-fondator al unui centru integrat de sănătate și wellness din New York.

Iată câteva moduri simple de a începe să mănânci mai puțină carne. Nu vorbim despre ideea de a deveni vegetarian peste noapte. Acestea sunt simple metode simple de a reduce consumul de carne pe măsură ce prețurile cărnii cresc, și sunt modalități ușoare, de asemenea, de a îți îmbunătăți sănătatea.

7 moduri de a mânca mai multe legume și fructe și mai puțină carne

  1. Desemnați o zi în fiecare săptămână pentru mâncare fără carne.
  2. Preparați mâncărurile preferate. Dacă vă place lasagna, înlocuiți carnea cu verdeață, broccoli și ardei și, probabil, niște semințe de pin.
  3. Urmați tendințele. Multe bucătării internaționale includ proteine ​​pe bază de plante, inclusiv năut, fasole și linte. De exemplu, un meniu mediteranean poate include năut; unul mexican ar putea avea fasole neagră sau pinto; meniul asiatic poate include edamame; și o masă italiană ar putea folosi fasole albă sau linte pentru a face un sos de paste inspirat din Bolognese.
  4. Aprovizionați-vă cămara cu fasole, cereale integrale, legume de sezon, fructe, mirodenii, ierburi, uleiuri sănătoase, nuci și semințe.
  5. Experimentați rețete noi.
  6. Încercați tofu. Pe lângă faptul că servește ca un substitut pentru carne, tofu poate fi folosit ca ingredient în multe alte preparate.
  7. Folosiți ierburi și condimente pentru a imita aroma de carne.

ARTICOLE SIMILARE

Sophie Turner, Sansa din Game of Thrones, va deveni mămică

Andreea Damian

8 citate celebre despre sex de la Samantha Jones, din Sex and The City

Andreea Damian

Andreea Esca, sărbătoare specială în familie

Tabu Tabu

Dovada clară că poluarea aerului agravează simptomele coronavirusului

Andreea Damian

Cum poate influenta somnul tensiunea arteriala

realitatea

World Press Photo 2021 ⎥ Fotografia reprezentativă a pandemiei

Ciocîrlan

Scrie un comentariu