Tabu
FASHION Slider

Celebritățile „verzi” care îmbracă rochii durabile la Oscar

oscar

Acum un deceniu, durabilitatea în modă era o problemă marginală. Dar astăzi, a devenit un punct major de discuție – chiar și la evenimente importante de covor roșu, după cum o demonstrează Premiile Oscar din acest an.

Acolo, Joaquin Phoenix a purtat același smoking Stella McCartney pe care l-a purtat la Globurile de Aur, Premiile Bafta și o serie de alte gale în acest sezon, în încercarea de a reduce amprenta de carbon. Saoirse Ronan a apărut într-o rochie Gucci cu un corset realizat folosind materialul în plus din țunita ei de la Premiile Bafta. Designerul de costume Arianne Phillips a purtat o versiune reciclată a rochiei Moschino pe care a purtat-o ​​prima dată la Premiile Academiei din 2012. Și acestea sunt doar câteva nume.

Conștientizarea covorului roșu a crescut încet în ultimul deceniu, datorită inițiativelor care le-au cerut vedetelor să poarte modele mai ecologice la evenimentele majore. În 2009, activista pentru climă și fosta actriță Suzy Amis Cameron a lansat campania Rochie verde de covor roșu (RCGD). Un an mai târziu, Livia Firth, fondatoarea consultanței Eco-Age, a lansat Green Carpet Challenge, care nu numai că încurajează vedetele să se îmbrace durabil la evenimente, dar lucrează și cu casele de modă la materiale și tehnici inovatoare.

În ultimii ani, vedetele, în colaborare cu RCGD sau Eco-Age, au apărut în rochii din materiale reciclate, arătând că pot face declarații despre sustenabilitate și să arăte bine în timp ce o fac. Unele dintre aceste apariții – Meryl Streep în Lanvin, Viola Davis în Valentino și Emma Watson în Calvin Klein – au arătat posibilitățile ambalajelor reciclate. Ținuța lui Watson, pe care a purtat-o la Gala Met 2016, a fost realizată folosind un fir realizat în întregime din sticle de plastic uzate.

Desigur, există atât de multe lucruri pe care le poate face o rochie de covor roșu în ceea ce privește schimbările tangibile. Mai mult decât atât, premiile arată că au o amprentă imensă de carbon, cu cantități mari de energie necesare pentru a le aranja, și deșeurile rămase pentru a fi eliminate în urma lor. Ca să nu mai vorbim de călătoria cu avionul a staturilor ca să ajungă la gală.

Procesul de îmbrăcare a vedetelor pentru covorul roșu este, fără îndoială, risipitor, cu rochii personalizate și bijuterii scumpe, pentru a fi purtate o singură dată, alimentând obsesia modei rapide pentru noutate.

Nici o inițiativă de covor verde nu s-a ferit de aceste adevăruri incomode. Mai degrabă, ei au abordat sustenabilitatea din unghiuri diferite. Ținutele vintage – o tendință valorificată de Penelope Cruz, Margot Robbie și Kim Kardashian West pe covoarele roșii din acest an – a devenit un alt mod de reducere a emisiilor de carbon.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie s-a răzbunat pe Brad Pitt

Andreea Damian

Un model marchează Ziua Mondială a Sindromului Down 2018 cu un pictorial inedit

Andreea Damian

Dacă ai găsit cu adevărat dragostea, nu renunța ușor la primul obstacol! Păstreaz-o!

Andreea Damian

Uma Thurman, imaginea parfumului Givenchy

realitatea

Cu bebelusul la targul vintage

realitatea

Cum a jignit-o Grigore Cartianu pe Daniela Crudu. De rușine, a șters postarea de pe Facebook

Andreea Damian

Scrie un comentariu