Tabu
LIFESTYLE

Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţă, luni, că cinci oraşe din România sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, clasamentul fiind realizat de o importantă platformă, pe baza datelor transmise de contributori. 

Cluj-Napoca este primul dintre cele cinci oraşe, pe locul 23, urmat de Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi. 

„Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume! Am fost bucuros să aflu că oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global”, a transmis, luni, ministrul Lucian Bode.

Imagine

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraş din România, aflându-se pe poziţia 23, fiind urmat de Timişoara – poziţia 32, Braşov – poziţia 54 şi de Bucureşti şi Iaşi, pe locurile 67, respectiv 84.

„Clasamentul reflectă percepţia persoanelor care au decis să contribuie cu date şi informaţii la baza de date a platformei, printre cei mai importanţi factori luaţi în considerare pentru determinarea gradului de siguranţă al oraşelor fiind nivelul infracţionalităţii, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice şi verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferenţele rasiale, etnice, religioase sau de gen”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Lucian Bode a precizat că, alături de alte mari oraşe din lume, precum Zurich (Elveţia), Quebec City (Canada), Haga (Olanda) sau Munchen (Germania) ”cele cinci oraşe din România au trecut cu brio testul încrederii, ţara noastră dovedind, încă o dată, că este un stat modern, adaptat nevoilor de siguranţă ale cetăţenilor săi, dar şi ai altor state, care ar putea alege să vină aici fie în scop turistic, fie pentru a munci”.

„Siguranţa cetăţenilor a fost şi rămâne o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne, dovadă stând numărul mare de misiuni derulate pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, bunele relaţii şi buna colaborare cu instituţiile partenere de la nivel internaţional, investiţiile în dotări şi pregătirea continuă a personalului, toate asigurând premisele unui serviciu public eficient şi de calitate”, a mai transmis Bode.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

1 caz la 70 milioane: 2 perechi de gemeni identici!

Hula Hoop = Fitness maxim

realitatea

Elton John si Damien Hirst salveaza lumea

realitatea

Mircea Badea: “Azi un prieten cu care am trait o viata a ales sa se sinucida…”

A SOCAT plaja cu ŞUNCILE ei scăpate de sub control!

Vineri, 13, Mihai Bendeac a AJUNS la SPITAL! Vezi ce s-a întâmplat

realitatea

Scrie un comentariu