Tabu
HEALTHSlider

Covid-19: acest nou simptom ar putea fi asociat cu varianta Delta

În timp ce evoluția pandemiei de Covid-19 în multe țări îngrijorează autoritățile sanitare, specialiștii avertizează asupra anumitor simptome care s-ar asemăna puternic cu cele ale gastroenteritei, dar care ar putea indica, de asemenea, că persoana este sau a fost infectată cu varianta Delta.

Până în prezent, simptomele particulare ale variantei Delta semănau mai mult cu cele ale unei răceli comune, după cum au arătat diverse studii. Dar recent, unii specialiști avertizează cu privire la noi semne ale bolii, care ar putea apărea la persoanele infectate cu această mutație foarte contagioasă a virusului, o variantă care predomină în România.

Varianta Delta: tulburările digestive trebuie să facă obiectul unei monitorizări speciale

Aceste noi simptome identificate în Anglia, în special, sunt tulburările digestive, cum ar fi diareea sau vărsăturile. De data aceasta, riscul ar fi, prin urmare, de a confunda semnele cu cele de gastroenterită și nu doar cu o răceală.

În Anglia, unde varianta Delta circulă foarte activ de câteva luni, autoritățile sanitare avertizează, așadar, asupra noilor simptome ale Covid-19. Pe contul său de Twitter, Manchester City Council solicită vigilență în caz de simptome precum dureri musculare, dureri de cap, dar acum și în caz de diaree sau vărsături.

Doar un test PCR va spune pacientului dacă a fost sau nu infectat cu Covid-19.

Vărsături, diaree: simptome ale Covid-19 deja observate anterior

Dacă aceste simptome, asociate cu varianta Delta, nu au fost luate în considerare până acum pentru diagnostic, ele au fost identificate deja cu tulpinile anterioare de Covid-19.

Rezultatele cercetării, efectuată de o echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta, Canada, și publicată în revista medicală Abdominal Radiology, au relevat, de exemplu, că 16% dintre pacienții cu coronavirus prezentau doar tulburări digestive. Același studiu a indicat, de asemenea, că greața, diareea sau chiar vărsăturile ar putea fi foarte bine asociate cu alte simptome ale Covid-19 deja cunoscute, cum ar fi febra, durerile corporale sau chiar pierderea gustului sau a mirosului.

ARTICOLE SIMILARE

Un live cu Irina Rimes și Theo Rose face furori pe net. Cum sună piesa lor, „Stinge Luminile”

Andreea Damian

Kacey Musgraves: „Femeile produc muzică mai bună decât bărbații”

Andreea Damian

Lily Allen și-a lansat propriul vibrator și încurajează femeile să vorbească despre plăcere

Andreea Damian

Tendința de machiaj care oferă o strălucire sănătoasă în spatele măștii

Andreea Damian

Reacția lui Dan Badea după ce a fost înlocuit la iUmor

Andreea Damian

„Părem o bandă de morocănoși”: familia lui Celine Dion critică „Aline”, filmul despre viața artistei

Andreea Damian

Scrie un comentariu