Tabu
Image default
HEALTHSlider

Covid-19: acest nou simptom ar putea fi asociat cu varianta Delta

În timp ce evoluția pandemiei de Covid-19 în multe țări îngrijorează autoritățile sanitare, specialiștii avertizează asupra anumitor simptome care s-ar asemăna puternic cu cele ale gastroenteritei, dar care ar putea indica, de asemenea, că persoana este sau a fost infectată cu varianta Delta.

Până în prezent, simptomele particulare ale variantei Delta semănau mai mult cu cele ale unei răceli comune, după cum au arătat diverse studii. Dar recent, unii specialiști avertizează cu privire la noi semne ale bolii, care ar putea apărea la persoanele infectate cu această mutație foarte contagioasă a virusului, o variantă care predomină în România.

Varianta Delta: tulburările digestive trebuie să facă obiectul unei monitorizări speciale

Aceste noi simptome identificate în Anglia, în special, sunt tulburările digestive, cum ar fi diareea sau vărsăturile. De data aceasta, riscul ar fi, prin urmare, de a confunda semnele cu cele de gastroenterită și nu doar cu o răceală.

În Anglia, unde varianta Delta circulă foarte activ de câteva luni, autoritățile sanitare avertizează, așadar, asupra noilor simptome ale Covid-19. Pe contul său de Twitter, Manchester City Council solicită vigilență în caz de simptome precum dureri musculare, dureri de cap, dar acum și în caz de diaree sau vărsături.

Doar un test PCR va spune pacientului dacă a fost sau nu infectat cu Covid-19.

Vărsături, diaree: simptome ale Covid-19 deja observate anterior

Dacă aceste simptome, asociate cu varianta Delta, nu au fost luate în considerare până acum pentru diagnostic, ele au fost identificate deja cu tulpinile anterioare de Covid-19.

Rezultatele cercetării, efectuată de o echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta, Canada, și publicată în revista medicală Abdominal Radiology, au relevat, de exemplu, că 16% dintre pacienții cu coronavirus prezentau doar tulburări digestive. Același studiu a indicat, de asemenea, că greața, diareea sau chiar vărsăturile ar putea fi foarte bine asociate cu alte simptome ale Covid-19 deja cunoscute, cum ar fi febra, durerile corporale sau chiar pierderea gustului sau a mirosului.

ARTICOLE SIMILARE

Amina Muaddi, creatoarea de pantofi cu origini românești, are o poveste de viață ca în filme

Tabu Tabu

Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Andreea Damian

Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

Andreea Damian

Oxford English Dictionary a ales mai multe cuvinte care să descrie „un an fără precedent”

Andreea Damian

Mihai Bendeac, hărțuit de Măruță: „Cătăline, mă duc la poliție, jur, nu glumesc!”. De la ce a pornit scandalul

Andreea Damian

Gina Pistol revine la TV. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley

Andreea Damian

Scrie un comentariu