Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cu ce să înlocuim clasicul coşuleţ de Paşte plin de dulciuri?

Cum sezonul dietelor bate la uşă, deoarece nu mai e mult şi vine vara, iar toată lumea doreşte să aibă o siluetă de invidiat, poate ar fi cazul ca anul acesta să ocoliţi aceleaşi ouă şi iepuraşi de ciocolată şi să vă surprindeţi persoanele dragi oferidu-le altfel de cadouri de Paşte, făcându-le astfel o surpriză plăcută, dar şi sănătoasă. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva idei distractive şi unice, care speram că vă vor ajuta să gândiţi altfel clasicul coşuleţ de Paşte.

Alegerea coşului de Paşte

Înlocuiţi coşul de Paşte tipic cu un unul de pânză sau de lemn (există modele şi cu coşuleţe supraetajate), astfel încât acesta va rămâne ” funcțional”, dar și util şi după acest eveniment. Asiguraţi-vă că dimensiunea lui este cea dorită de dumneavoastră, având în vedere cu ce cadouri de Paşte doriţi să-l umpleţi.

O altă idee la care suntem siguri că nu v-aţi gândit până acum este înlocuirea acestuia efectiv cu un rucsac, unde cu siguranţă că vor încăpea diferitele cadouri de Paşte pe care doriţi să le oferiţi persoanei dragi, iar acesta îşi va găsi utilitatea şi mai târziu. La acesta puteţi ataşa un iepuraş decorativ sau o altă decoraţiune de Paşte, după preferinţe.

Poate părea o idee mai scumpă, dar mult mai practică, oferind multitudinea de cadouri de Paşte persoanei dragi în ceva ce poate folosi tot anul şi nu doar câteva zile.

Pentru o gospodină care îi place să gătească sau pentru tânăr gourmand o idee excelentă de coş atipic de Paşte ar fi aceasta: umpleţi o pălărie de bucătar de dimensiuni mari cu un şorţ şi obiecte de bucătărie potrivite vârstei, dar uitaţi intenţionat cuţitele de prăjituri, dacă mergeţi pe ideea dietei.

Cu ce să umplem coșul de Paște?

Dacă totuşi v-aţi decis pentru un coş de Paşte tradiţional, probabil că vă întrebaţi cu ce elemente decorative să-l umpleţi. Noi vă sugerăm că în loc de iarbă din plastic, să folosiţi bile de bumbac frumos mirositoare. Efectul este garantat, iar de utilitate nu mai zic: vă veţi bucura de o atmosferă relaxantă de Sfintele Sărbători.

O idee şi mai practică pentru cei dragi din familie este să înlocuiţi benzile de hârtie verzi cu seminţe. Da, aţi citit bine! Deoarece primăvara bate la uşă, iar copiii cu siguranţă vă vor ajuta să plantaţi seminţele în curtea din spatele casei sau într-un recipient pe care să-l puneţi la fereastră. Astfel veţi vedea împreună cum o parte din coşul lor de Paște va prinde efectiv viaţa! Plantaţi seminţele ca o familie şi ţineţi evidenta progresului plăntuţelor pe tot parcursul primăverii. Ce poate fi mai frumos, oferindu-le astfel şi o educaţie, o lecţie de viaţă?

Alternativă la clasicele ouă de ciocolată

O alternativă distractivă la modul tradiţional de colorare a ouălelor de Paşti este să scrieţi pe ele mesaje şi desene, după ce le fierbeţi. Iar dacă copiii vor face acest lucru vor renunţa uşor la ouăle de ciocolată şi le vor mânca cu plăcere pe cele la care au muncit ei înşişi.

Înveliţi apoi ouăle în staniol de diferite culori pentru a păstra secretul şi a descoperi după dezvelirea acestora ce mesaje ascunse v-au pregătit iepuraşii.

Iar dacă este să ne întoarcem cu 180 de grade, ouăle de ciocolată pot fi înlocuite chiar cu o carte distractivă (poate fi şi de colorat pentru cei foarte mici) sau cu o jucărie unică din lemn (Kendama este încă la modă). Garantat că atunci nu se vor mai gândi la produsele de cofetărie.

Inspiraţie plăcută!

ARTICOLE SIMILARE

Ce suma enorma da anual Andreea Esca pentru studiile celor doi copii!

Cineva a surprins frumusețea terenurilor agricole englezești în ceea ce se numește broderie aeriană

realitatea

Vlad Craioveanu desfiinţează Radio Guerrilla! Uite ce spune!

Cum să ignori bârfele din jurul tău

realitatea

Julia Jianu s-a transformat in Marilyn Monroe

realitatea

BORCEA si PELINEL – planul lor secret!

Scrie un comentariu