Tabu
Image default
FASHION

Cum îți alegi rochia de mireasă în funcție de forma corpului

Te-ai întrebat mereu cum va arăta ziua nunții tale, ți-ai imaginat rochia de mireasă perfectă și scenariul de petrecere ideal. Iar toate aceste lucruri depind doar de tine pentru a fi exact așa cum ai visat. Dacă pentru petrecere poți apela la un wedding planner sau la o firmă specializată în astfel de evenimente, în ceea ce privește rochia de mireasă poate fi conceptul tău de design ilustrat prin bagheta magică a unui creator vestimentar.

Însă, fie că mergi la un showroom de rochii de mireasă cu branduri celebre, fie că alegi o rochie pe comandă la un atelier de designer, este important să ții cont de proporțiile corpului tău pentru a alege modelul în care să arăți fabulos.

Iată cum să găsești rochii de mireasa care să-ți flateze silueta.

În primul rând, pentru a face alegerea corectă trebuie să identifici corect forma siluetei tale. Există patru tipuri principale de corp, iar tu trebuie să îți dai seama în ce categorie te încadrezi.

Silueta clepsidră

Este silueta perfectă, cu bust generos, coapse proeminente și talia îngustă. Această siluetă cu forme ideale poate îmbrăca majoritatea modelelor de rochii de mireasă. Însă, dacă vrei să o pui cu adevărat în valoare, alege o rochie sirenă sau o rochie pe corp, care accentuează formele. Rochia sirenă este indicată doar dacă ești foarte înaltă. Dacă ești scundă, acest model îți va lua și mai mult din înălțime. De asemenea, poți opta pentru modele cu decolteu în V sau cu corset, care atrag atenția în zona bustului.

Silueta androgină

Aflat la polul opus clepsidrei, acest tip de corp este lipsit de forme și de talie fină. În general, vorbim despre femeia suplă și dreaptă. Dacă te încadrezi în această categorie, vei avea nevoie de un model de rochie care să construiască forme și să simuleze talia. Rochia stil prințesă este potrivită pentru că fusta oferă mult volum în partea de jos și reconfigurează formele, creând, în același timp, iluzia taliei. Pe zona bustului poți opta pentru corset sau body cu aplicații în relief, care conferă volum în această parte a corpului. Dacă ai o siluetă longilină, poți merge și pe un model de rochie de mireasă cu fustă scurtă și amplă.

Silueta triunghi                

Această siluetă are umerii înguști, bustul mic și coapsele voluptuoase.  Creează un echilibru vizual folosind o rochie de mireasă cu detalii tridimensionale în zona bustului.  Poți merge pe un model care urmează linia corpului și adaugă volum pe bust prin volane sau aplicații voluminoase.

Silueta triunghi inversat

Acest tip de corp are volum în zona bustului și coapsele suple. Pentru a echilibra proporțiile corpului, ai nevoie de o rochie de mireasă cu volum în partea de jos. Poți merge pe o rochie în forma literei A sau un model sirenă, cu trenă generoasă.

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Gabriela

realitatea

Desigual te trimite la Las Vegas

realitatea

Cum să porți fusta lungă?

Andreea Damian

Auriul și galben, culorile preferate ale acestei ierni!

My Tamara de toamnă

realitatea

Exclusiv Tabu.ro, Jurnalul unei fashioniste la Săptămâna Modei la Paris, partea IV

realitatea

Scrie un comentariu