Tabu
Image default
Slider

Cum obții brânza mozzarella acasă. Iată ce secret folosesc bucătarii italieni

Brânza este unul dintre alimentele sănătoase pe care ar trebui să le includeți în dietă. Cu toate acestea, multe persoane se plâng de conținutul de grăsimi și sodiu. Dar nu puteți ignora faptul că este una dintre cele mai bune surse de proteine, calciu și alte câteva substanțe nutritive.

Știați că brânza ajută la slăbit și, de asemenea, previne bolile de inimă și osteoporoza? Valoarea nutrițională și gustul brânzei depind foarte mult de tipul de lapte din care e obținută.

Brânza mozzarella este una dintre brânzeturile cele mai sănătoase. Da, este aceeași brânză folosită în cantități generoase la pizza, care place tuturor. Este mai moale, umedă și mai puțin maturată, spre deosebire de altele. Mozzarella este o brânză originară din sudul Italie și se obține din lapte de bivoliță sau de vacă. Din punct de vedere nutrițional, este o sursă excelentă de calciu și proteine ​​minerale. Conține din păcate foarte multă sare. Mozzarella poate fi adăugată în salate, supe, sandwich-uri și omlete.

Cum se obține brânza mozzarella acasă? Este super simplu și după ce ai aflat rețeta, ai vrea să o prepari imediat.

Primul pas este încălzirea laptelui. Atenție! Acesta trebuie să fie integral, cu conținut ridicat de grăsimi. Apoi adăugați oțet alb și continuați să amestecați laptele. Laptele va începe să se închege și veți obține brânză proaspătă. Se strecoară și se scurge excesul de zer. Continuați să strângeți brânza până când se scurge tot zerul. În cele din urmă, veți obține o bucată de brânză strecurată. Următorul pas este să adăugați brânza obținută în apă fierbinte timp de câteva minute și să o stoarceți din nou, apoi să o înmuiați în apă rece și s-o păstrazi la frigider.

Apa caldă și apa rece fac ca brânza să devină elastică. Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a înțelege mai bine pașii.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle și Kate Middleton, așa cum nu le-ai mai văzut: cărunțite și pline de riduri

Andreea Damian

Prima imagine cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în filmul lui Tarantino

Andreea Damian

Covid-19: trucul simplu al unui medic pentru a evita contaminarea alimentelor

Andreea Damian

Bronzul gen tractorist și arsurile solare inegale sunt la modă dar extrem de periculoase

realitatea

Trucul folosit de prințesa Diana ca să iasă fabulos în fotografii

Andreea Damian

Primăria Capitalei nu mai vrea să finanțeze ajutorul pentru victimele violenței domestice

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu