Tabu
LIFESTYLESlider

Cum poți experimenta o vacanță fără Covid în Maldive

Cu o geografie unică – cuprinzând aproape 1.200 de insule idilice grupate într-un lanț dublu de 26 de atoli – Insulele Maldive au fost una dintre primele destinații care și-au redeschis granițele în iulie anul trecut. Acest loc de vis este preferat de mulți români care aleg să-și petreacă vacanța pe meleaguri exotice.

Locații izolate, îndepărtate, în care este posibilă distanțarea socială, excursii multi-generaționale pentru a vă reconecta cu cei dragi după mai mult de un an de blocări și restricții de călătorie și o creștere a itinerariilor axate pe sănătate sunt unele dintre cele mai noi tendințe de călătorie pentru 2021. Toate acestea fac din Maldive o destinație perfectă. Aici vă veți bucura de o experiență apropiată de natură, cu mult soare, aer curat și stațiuni de lux, cu vile peste apă, în cadre spectaculoase – fără a menționa unele dintre cele mai stricte protocoale de sănătate și siguranță în vigoare.

Nu încape îndoială că destinațiile insulare sunt la mare căutare acum. În Maldive, stațiunile s-au pregătit rapid cu toate măsurile pentru a-i liniști pe oaspeții săi, incluzând în ofertele de cazare testare Covid-19 la fața locului și medici interni.

Stațiunile de lux din Maldive îți permit să te plimbi fără mască și saluți și îmbrățișezi alți oameni fără nici o teamă că te vei infecta. Iată, deci, o experiență nouă pentru cei care sosesc din centrele urbane aglomerate. „De fapt, mediul fără Covid pe care l-am creat în stațiunile noastre ca rezultat al testării noastre extinse a devenit cel mai mare lux dintre toate pentru oaspeții noștri”, spune reprezentantul unei stațiuni din Maldive.

Numeroase stațiuni asigură un mediu sigur pentru oaspeți și angajați. Reprezentanții hotelurile ne asigură să s-au luat toate măsurile posibile pentru a crea cel mai sigur mediu posibil pentru ședere. Unele dintre aceste măsuri includ implementarea celor mai noi tehnologii de sterilizare, dezinfectare și curățare. Zonele publice, precum și partea din spate a casei, camerele și toate facilitățile pentru oaspeți, sunt curățate în mod regulat și temeinic la cele mai înalte standarde, acordând o atenție specială zonelor cu atingere ridicată, cum ar fi mânerele ușilor.

În stațiuni sunt disponibile servicii medicale, cu un medic și o asistentă medicală de gardă 24 de ore, precum și un serviciu zilnic de testare PCR. Testarea se desfășoară în confidențialitatea camerei în care sunteți cazați, iar mostrele sunt trimise la laboratoare și spitale partenere din Male pentru analiză – cu rezultatele testelor furnizate în termen de 48 de ore.

Alte resorturi pun la dispoziție un terapeut naturopat și un nutriționist rezident. Oaspeții au ocazia să se concentreze asupra nutriției lor pentru a rezolva probleme legate de stres, somn și alimentație. Meniurile au fost regândite cu opțiuni mai nutritive.

Există, de asemenea, locații cu măsuri extinse Covid. Oaspeții nu sunt obligați să poarte măști – singura excepție fiind spațiile închise. Oaspeții sunt întâmpinați zilnic la micul dejun de un GEM (Guest Experience Maker) care le verifică temperatura. De asemenea, aceștia sunt încurajați să păstreze distanța socială cu semne distractive și ciudate care prezintă lungimea unui ton în toate spațiile comune.

Cei care doresc să călătorească în Maldive trebuie să respecte mai mulți pași înainte de a-și putea începe vacanța, inclusiv rezervarea unei camere într-o unitate turistică înregistrată la Ministerul Turismului (sunt permise sejururi separate, dar călătorii trebuie să facă cereri către Ministerul Turismului cu 48 de ore înainte de călătorie) și trimiterea unui formular online care cuprinde un certificat de sănătate valabil 24 de ore înainte de plecare. Călătorilor li se cere să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului PCR Covid-19 efectuat în 96 de ore de la ora programată de plecare. În plus, vizitatorii asunt supuși screeningului termic la sosirea în Maldive și sunt încurajați să descarce aplicația de urmărire a contactelor „TraceEkee”.

ARTICOLE SIMILARE

Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie 2024. Cât va fi punctul de amendă

Andreea Damian

Kate Middleton nu are voie să dea autografe dintr-un motiv foarte important

Andreea Damian

Lucian Mandruta il face praf pe Octavian Paler: “Nu cred ca exista un scriitor mai plat si mai lipsit de consistenta decat el!”

Cum arată bustul Nicoletei Luciu după ce și-a scos silicoanele

Tabu Tabu

Descopera cum poti combate natural raceala

realitatea

Ziua Internațională a fericirii. Cât de fericiți sunt românii

Andreea Damian

Scrie un comentariu