Home > Lifestyle > Cum să faci față cu succes primei întâlniri cu părinții iubitului

Cum să faci față cu succes primei întâlniri cu părinții iubitului

Îți mai aduci aminte de filmul ,,Meet the parents’’, în care Ben Stiller încearcă să intre, fără succes, în grațiile viitorului socru jucat genial de Robert de Niro ? Ei bine, anumite secvențe îmi revin în minte chiar acum și, în cazul în care ești într-o relație de ceva vreme și trebuie să faci cunoștință cu părinții lui, chiar dacă ai deja un ,,plan de bătaie’’, nu strică să faci o mică recapitulare pentru ca totul să decurgă perfect.

Cadoul 
Există scenariul în care ești invitată la ei acasă, la masă – în majoritatea cazurilor așa se întâmplă. Cumpără o plantă (o mușcată,  azalee, sau un portocal pitic) și o cutie cu bomboane scumpe. Nu prăjituri, pentru că de regulă mamele băieților vor să demonstreze cât de bune gospodine sunt ele, și sigur că a pregătit un tort cu etaje de bezea, ca să-ți arate că scorul e 1-0 din start în materie de preparate gourmet.
În cazul în care părinții lui sunt mai curioși și vor să te cunoască dar să și vadă ,,în ce condiții locuiește puiul lor’’, atunci te vei pregăti tu cu un prânz pe care, dacă nu folosești bucătăria decât pentru a hrăni pisica, îl vei comanda cu înțelepciune de la o firmă de catering. Iar cadoul tău pentru ei poate fi tot o plantă – ținută la vedere, pe care le-o dai în momentul plecării (eventual busuioc sau mentă, în ghiveci, ca să creezi impresia că ești pasionată de gătitul acasă și folosești ingrediente din recolta proprie).

Cu ce te îmbraci
Nu trebuie să te sperii prea tare și să alegi o ținută sobră, all black sau grey, dar abține-te în a îmbrăca rochia aceea animal print, decupată în V pe spate, sau combinezonul roșu cărămiziu pe care îl combini de regulă cu jeanșii de rapper și pantofi cu toc. O rochie simplă, într-o nuanță caramel, cu accesorii discrete și pantofi impecabili ar fi alegerea perfectă pentru a face impresie bună. Machiajul ar trebui să fie discret, vei fi studiată, mai ales mama lui se va uita la fiecare detaliu, îți va scana și eticheta poșetei, nicio grijă !

Fă-ți lecțiile dinainte !
Întreabă-ți iubitul ce pasiuni au, ce le place să facă în weekenduri. Dacă tatăl lui e profesor de muzică ar cam trebui să știi că Ravel a compus celebrul Bolero, și nu Bach. Åži dacă aduci în conversație faptul că Marie Antoinette și Mozart au avut un coup de foudre în copilărie, s-ar putea să te adore. Daca mama lui e activistă Greenpeace, nu-i povesti prea mult despre hobby-ul tatălui tău de a merge la vânătoare de becațe.

Despre ce să discuți
Fii cât mai naturală, nu vorbi prea mult, însă. Povestește-le despre profesia ta, sigur vor vrea să știe mai mult decât le-a povestit iubitul tău. S-ar putea să-ți pună întrebări-capcană, nu te enerva, fii calmă, până la urmă nu se poate întâmpla nimic grav, decât să te bârfească după momentul în care vă luați la revedere, cu îmbrățișări.

Despre ce să nu discuți

Despre cât de mult îți dorești să te măriți cu băiatul lor și să aveți copii, și să emigrați (mai ales dacă e singur la părinți, s-ar putea să asiști la o mică dramă într-un act și o ambulanță în fața ușii). Sau despre cât de mult îți urăști job-ul și abia aștepți să-ți dai demisia. Despre mătușa ta puțin nimfomană sau verișorul tău (de gradul 3) de la școala de corecție. A, și încearcă să nu bei prea mult. Un pahar cu vin e de ajuns.

Fii încântătoare, pozitivă, impresionează-i cu informații despre filme, concerte, expoziții, fără a te da expertă. Fii șarmantă și zâmbește tot timpul. Åži încearcă să nu-l pupi /mângâi pe băiatul lor prea mult, s-ar putea să-i sperie puțin.
Fii naturală și gândește-te că s-ar putea ca într-o zi să trebuiască să-i vezi mai des, iar primul pas este să le găsești calitățile !

Curaj și succes !  

Articole asemanatoare
relatie
De ce preferă bărbații să țină în secret relațiile amoroase
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
relații
Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?
cuffing season
Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season

4 Responses

  1. Cera

    Buna. Eu am fost deja la 2 intalniri cu parintii lui.Va dati seama ce stres am daca inca mai citesc subiecte dinastea :)… Multa bafta si iubire. pana la urma, cel mai important este el, nu parintii lui.

  2. Eu am adunat deja zeci de intalniri cu parintii lui, si tot stresata sunt cand stiu ca trebuie sa ii intalnesc iar. O sa pun in practica cateva sfaturi din articol poate se schimba situatia 🙂

Comenteaza acest articol

Cum să faci față cu succes primei întâlniri cu părinții iubitului

by realitatea   3 min
4