Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să respecți tradițiile de sărbători într-o manieră glam

Am oscilat între acest subiect și ,,Cum să cumperi cadouri inspirate celor dragi…”, dar cum peste o săptămână vine Crăciunul, sunt sigură că ți-ai făcut deja cumpărăturile la Cărturești, buticurile chic sau la Muzeul Å¢ăranului Român (ce ii adorabile!) iar acum singura ta preocupare este asortarea hârtiei de ambalaj la nuanța globurilor din brad.

Așa…Cum poți să ai sărbători ieșite din tipar, când de fapt vorbim despre tradiții? Până la urmă Moș Crăciun intră în casa ta de când încă nu silabiseai bine mama și tata…Ei bine, pentru că a fost un an greu pentru mulți dintre noi (nu stiu tu, dar eu și grupul meu de vreo…100 de prieteni și amici abia așteptăm să vină 2009), am decis să am sărbători fabuloase!

În noaptea de 5 spre 6 decembrie l-am așteptat pe Moș Nicolae cu toți pantofii din dotare (și sunt mulți, crede-mă!), inclusiv papucii de vampă casnică, cu pufi negri. Nu a fost în zadar, pentru că mi-a adus cele mai frumoase cadouri, ca niciodată! Le și meritam!

Pentru Crăciun am deja pregătit un brad în ghiveci – este mic și cochet (primit de ziua mea) și o să-l decorez cu șiraguri de perle și mărgele, un boa alb și, în loc de globuri, cercei cu clipsuri. Poți să încerci și tu, și să-i dai și un nume: Natural born Christmas tree!

În Seara de ajun, ai de ales între a petrece împreună cu iubitul tău, sau cu el și cu familia sau cu prietenii cei mai dragi. Cred că momentul despachetării cadourilor este unic…Pe mine mă aruncă în timp, de fiecare dată, în vremurile copilăriei, când îl studiam cu atenție pe Moș Gerilă-Crăciun (care, pe când aveam 9 ani, am aflat că era ba vecinul de la parter, ba un unchi sau chiar mătușa tatălui meu, travestită superb!)

Cadourile trebuie să fie speciale…Pentru cele mai bune prietene, ideal ar fi Sex & The City, filmul. Åži cu ele, prietenele tale, cred că ar trebui să ai rezervată o după amiază întreagă de povești, după Crăciun… Părinții tăi merită o surpriză, bilete pentru un weekend la Paris, de exemplu. Cât despre iubitul tău, asta numai tu știi. Să ai un cadou și pentru cățelul sau pisica sau…șinșila ta. Åži poți să faci un gest nobil, să ajuți oamenii nevoiași. Åži animalele abandonate…măcar de Crăciun. Te vei simți mai bine.

Masa de Crăciun e în familie, iar dacă ești într-o relație ,,solidă’’, în cele mai multe cazuri așa se strâng și se conversează familiile voastre, reunite. Cam ca în filmele franțuzești și britanice cu nobili ,,apretați’’, dar spirituali. Dacă este primul tău 25 decembrie de acest fel, fii charming cu toată lumea, ai tăi vor fi tare mândri de tine, iar ai lui (da, și mama lui!) se vor simți importanți…

Åži vin pregătirile pentru 31 decembrie, o zi pe care abia o aștepți! Eu am un ritual, de câțiva ani…să scriu în jurnal o listă de dorințe pentru anul următor. (chiar daca anul acesta nu mi s-a îndeplinit niciuna, eu îmi voi face conștiincioasă lista și sunt sigură că 2009 va fi un an minunat! Apoi îmi pregătesc outfitul pentru petrecere. Ideal e să te simți tu bine, dar nu uita că e important să fii frumoasă și strălucitoare, nu o faci numai pentru iubitul tău, ci mai ales pentru tine.

Bine, dacă se întâmplă să fiți în vârf de munte, la ski, ai nevoie de un outfit à la Carrie Bradshaw în scena de Revelion New-Yorkez, în care și-a asortat adorabil de bine haina de blană la mărgelele Mikimoto, și pantalonii de pajama la…botinele cu toc (la astea poți să renunți, în favoarea apreschiurilor Marni, totuși!). Iar dacă ești în Cuba, sau Republica Dominicană, mi te imaginez la un party pe plajă, într-un costum dintr-o piesă, și sorbind cel mai delicios cocktail dintr-un cocos.

Åžampania nu trebuie să-ți lipsească, oriunde ai fi, iar oja roșie îți va purta noroc, tot anul! 1 ianuarie…prima zi a anului…Sorcova, vesela…urările și cântecul, îți mai amintești? Anul acesta musai trebuie să-ți cumperi o sorcovă, eu am decis să o transform pe cea din dotare într-o pălărie à la Philip Treacy sau Vivienne Westwood.

Orice planuri ai avea de sărbători, fii optimistă și gândește-te că te vei reîntâlni cu ele doar peste un an, timp în care îți doresc să ți se întâmple doar lucruri minunate! La Mulți Ani și…pe curând!

Alte activități chic de sărbători, între mese în familie și ieșiri cu prietenii: – să citești cărți de vacanță, ușoare și amuzante – să răsfoiești reviste – să încerci să pictezi ceva sau să faci un colaj care să cuprindă tot ce-ți place sau ce-ți dorești… – să te uiți la filme, mai vechi sau mai noi…îți recomand numai comedii sau filme care să-ți dea o stare de bine. The holiday, Love actually, filmele cu Ginger Rogers și Fred Astaire sau Gene Kelly… – Åži încearcă să trimiți mesaje deștepte și scurte, cu urări din toată inima, nu de conveniență…te vei simți mai bine.

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA DRAGUSANU a fugit cu cine nu se astepta nimeni! DIABOLIC! S-a incurcat cu…

Cele cinci secrete ale fericirii, dezvăluite de Inteligența Artificială

Andreea Damian

Irinel Columbeanu, insotit de… sosia Monicai Gabor! Se naste o noua idila?

Fotografie cu Sorin Onisor – Maramures

realitatea

Banksy explică de ce falsurile l-au forțat să intre în comerțul electronic și să-și vândă arta

Dora Constantinovici

Ce a facut Monica Gabor cand a aflat ca mama ei a murit!

Scrie un comentariu