Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cum să ai grijă de pielea și părul tău în lunile reci de toamnă

Suferi de depresia de după vară? Ai un ten palid? Te paște o răceală? Este posibil să îți lipsească vitamina C , care poate deveni o problemă mai ales atunci când temperaturile scad.

Simptomele lipsei de vitamina C în organism sunt caracterizate de iritabilitate, apatie, piele și păr uscarm oboseală, sângerări ale gingiilor. Nutriționiștii spun că nu putem produce singuri vitamina C în organism , deci este necesar să suplimentăm fie prin suplimente alimentare, alimente și, pentru piele, prin produse special formulate, bogate în vitamina C.

Cum acționează vitamina C?

Vitamina C are o serie de beneficii pentru sănătate. Este un stimulent de înfrumusețare fantastic – un puternic antioxidant și esențial pentru formarea colagenului. Vitamina C stimulează creșterea sănătoasă a celulelor și repară fiecare parte a corpului nostru. Este, de asemenea, un aliat al sistemului imunitar, stimulând producția de celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor.

În ce perioadă a anului avem cea mai mare nevoie de vitamina C?

Pielea, părul, starea de spirit și sistemul imunitar – toate suferă când temperaturile sunt mai scăzute. Mulți dintre noi se luptă cu o varietate de deficiențe de vitamine și minerale, mai ales în lunile mai reci, spun specialiștii. Pe măsură ce pielea și părul tău devin uscate și sensibile, sistemul tău imunitar devine mai susceptibil la boli, ceea ce înseamnă că trebuie să fii foarte atent imediat ce se apropie iarna.

Unde poți găsi vitamina C?

Vitamina C există într-o mare varietate de forme. Cel mai simplu mod de a-l obține este să consumi alimente bogate în vitamina C: legume cu frunze închise, citrice, roșii, ardei, kiwi, coacăze negre și căpșuni.

De asemenea, puteți lua suplimente de vitamina C. Aveți grijă la cele care conțin bioflavonoide naturale – compuși puternici ai plantelor care susțin sistemul imunitar și care ajută la absorbția vitaminei C.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai malefice zodii. De cine trebuie să te ferești

Andreea Damian

Primarul Cîmpeni PSD Călin Andreș și colega viceprimar Vera Dorina Cristescu au mutilat un platan premiat

Dora Constantinovici

Top popularitate: Chirurgia estetica la 20, 30 si 40+ ani

Zi tristă pentru Adelina Pestrițu. Și-a pierdut cea mai bună prietenă: „Nu a mai putut fi salvată de medici”

Andreea Damian

Ce-am înțeles din înregistrările cu președintele TVR Doina Gradea de Ziua Presei Libere

Dora Constantinovici

Cea mai mare frică a lui Emily Burghelea cu câteva zile înainte să aducă pe lume cel de-al doilea copil

Andreea Damian

Scrie un comentariu