Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi

Vrei să folosești placa de păr fără să faci rău podoabei capilare? Am solicitat experților care ne-au oferit cele mai bune sfaturi despre cum să îți îndrepți părul fără să-l deteriorezi.

Cele cu păr creț ne bucurăm de versatilitatea părului – îl putem purta ondulat sau drept, în funcție de starea de spirit. Dar utilizarea frecventă a plăcii de îndreptat părul ni-l poate deteriora, dacă nu a folosim corect. Experții ne recomandă să folosim întotdeauna produse de protecție termică. Se găsesc în magazinele de specialitate și nu sunt greu de aplicat.

Așadar, pentru a evita deteriorarea părului, cel mai bun lucru este să folosiți uleiuri sau spray-uri protectoare de căldură, instrumente de înaltă calitate și să aplicați cât mai puțin căldură pe păr. Tipul vostru de păr ar trebui să fie, de asemenea, luat în considerare atunci când decideți cât de des ar trebui să-l îndreptați și ce produse să utilizați.

Iată 9 sfaturi de care să țineți cont când vă îndreptați părul!

Țineți cont de tipul de păr pe care-l aveți.

Utilizarea repetată a plăcii de îndreptat părul poate determina deshidratarea și, în cele din urmă, ruperea lui. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de păr, dar părul ondulat și foarte creț este cel mai predispus să se deterioreze. Oamenii cred adesea că părul creț este mai gros și mai puternic, dar de fapt este cel mai slab dintre tipurile de păr. Chiar dacă s-ar putea să aveți un păr foarte puternic, sănătos și o dietă bună – părul nu poate suporta acest tip de deteriorare mecanică.

Folosiți protecție termică

Orice rutină de îndreptare a părului ar trebui să includă un ulei sau un spray de protecție termică de înaltă calitate. Protecțiile termice acoperă exteriorul firului de păr și opresc penetrarea căldurii – ca un material de etanșare.

Less is more

Sau mare grijă cât de des folosiți placa de păr. Renunțați un timp la uscătorul de păr și la placă și lăsați părul natural, altfel va avea de suferit.

Evitați îndreptarea părului dacă ați folosit produse de întreținere a părului – spumă, fixativ, vopsea permanentă sau keratină

Colorarea părului este o modalitate excelentă de a vă schimba aspectul, dar nu este cel mai bun atunci când îl combinați cu îndreptarea părului. Este important să evitați folosirea plăcii de îndreptat părul dacă aveți un produs chimic în el. Acest lucru poate slăbi firul de păr și îl face mai sensibil la deteriorare.

Asigurați-vă că părul este complet uscat

Dacă părul nu este complet uscat atunci când îl îndreptați, rezultatele pot fi în detrimentul părului.

Păstrați-vă părul curat și hidratat

Ar trebui să vă spălați părul cel puțin o dată pe săptămână, indiferent de tipul de păr pe care îl aveți, ne recomandă specialiștii. Având un scalp curat și un păr hidratat va stimula creșterea lui și va ajuta la prevenirea ruperii.

Hidratați-vă și mâncați sănătos

Frumusețea vine din interior și se va reflecta în părul vostru, întotdeauna. Consumul de apă și alimente sănătoase vor ajuta la îmbunătățirea stării părului și a scalpului.

Aplicați tratamente pe păr 

Părul deteriorat de căldură nu poate fi reparat, dar puteți face altceva. Un lucru este să faceți tratamente regulate de condiționare profundă – fie acasă, fie la salon. Alegeți un balsam potrivit tipului de păr.

Alegeți placa de păr potrivită

Alegerea unui plăci de înaltă calitate, care este realizată din materiale care sunt bune conductoare de căldură este crucială.

ARTICOLE SIMILARE

Oscar 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roșu

Andreea Damian

Cele mai bune filme pe care le poti vedea la TV saptamana aceasta (22-27 Septembrie)

realitatea

Trend alert: părul curcubeu – semn de rebeliune sau pur și simplu cool?

Andreea Damian

Ozana Barabancea și Bianca Brad, modele pentru o zi

Tabu Tabu

CHA CHA LITIX! Episodul 35. Rușii se pot răzbuna pe aripioarele picante

Andreea Damian

Jean Paul Gaultier și-a luat rămas bun de la prezentările de modă „haute couture”

Andreea Damian

Scrie un comentariu