Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cum să îți îngrijești părul iarna? Sfaturi de la experți

Părul suferă foarte mult iarna. Șocurile termice – cald/rece – îl predispun la uscare, rupere, degradare. Închiderea din martie și aprilie 2020 ne-au oferit șansa să-l răsfățăm mai mult, cu măști de păr de casă sau băi lungi cu uleiuri. Rutina de îngrijire a părului s-a intensificat deja.

Ar trebui totuși să accelerăm ritmul iarna? Unii oameni susțin că trebuie să vă consolidați rutina părului în timpul iernii, alții în timpul verii. Dar în realitate nu ar trebui să așteptați până la un anumit sezon pentru a vă îngriji părul.

Cum să vă îngrijiți părul în această iarnă?

Trebuie să vă îngriji părul pe tot parcursul anului, astfel încât să poată face față celor patru anotimpuri, ne recomandă Mahdi Ben Hadid, reprezentantul unei mărci de îngrijire a părului, potrivit Marie France. Expertul ne sfătuiește mai ales să integrăm câteva reflexe simple în viața de zi cu zi și să folosim produse de îngrijire a părului realizate din ingrediente naturale.

Multe femei se întreabă dacă ar trebui să își schimbe rutina părului iarna.Potrivit lui Hadid, pentru a avea păr un frumos trebuie să începem cu câteva acțiuni simple pe care să le integrați în rutina de frumusețe: „Ar trebui să aplicați întotdeauna un balsam după spălarea părului și să faceți cel puțin o mască sau o baie de ulei pe săptămână. De asemenea, trebuie să vă spălați părul în mod regulat, este foarte important. Dacă o putem face dimineața și seara, chiar mai bine. Aceasta elimină toate reziduurile acumulate, pe păr și la rădăcina sa”, spune expertul.

Cura cu sebuum, o idee bună?

Acest ritual constă în a nu vă spăla părul timp de câteva săptămâni pentru a profita de uleiurile grase naturale secretate de organism. Un „tratament” destul de controversat. „Mai degrabă nu este recomandat în timpul unei pandemii! Este mai bine să vă spălați părul mai des decât să lăsați bacteriile să umble pe păr”, crede Mahdi Ben Hadid, mai ales în acest moment în care igiena este cu adevărat foarte importantă. Toate micro-particulele din exterior sau poate chiar virusul se pot lipi de păr.

A petrece mai puțin timp în aer liber are impact asupra frumuseții părului nostru?

Fii sigură! Dacă există un avantaj în a ne limita la părul nostru, este tocmai faptul că este mai puțin expus la razele UV de la soare și la alte agresiuni ale mediului: „Poate fi benefic doar pentru păr. Mai ales pentru că suntem mai puțin expuși la poluare. De asemenea, când suntem acasă, avem mult mai mult timp să îl răsfățăm cu tratamente”, se entuziasmează Mahdi Ben Hadid.

Cum să vă colorați cu succes părul acasă?

Expertul nostru este convins că este posibil să obțineți o colorare complet potrivită a părului acasă cu condiția să nu alegeți o culoare prea extravagantă! „Alegeți nuanțe care sunt cele mai apropiate de baza naturală sau colorată. Nu vă îndepărtați prea mult de el încercând culori prea puternice sau schimbări extraordinare! Este mai bine să lăsați un profesionist să facă acest lucru”, ne sfătuiește Mahdi Ben Hadid. Când te vopsești singură acasă, trebuie să rămâi pe nuanțe naturale pentru a evita dezastrele.

Nu-ți neglija scalpul

Prea des uitat, scalpul nostru trebuie, de asemenea, răsfățat. Un păr frumos începe de la rădăcină! „Scalpul este continuitatea feței. Cu toții ne gândim să facem exfolieri faciale, dar rareori ne exfoliem pielea capului”, spune Mahdi Ben Hadid. Pe scalp se acumulează reziduuri ale pielii moarte, poluare, praf sau produse pentru păr. Ele formează un strat izolator care împiedică pielea să respire. Scrubul detoxifică și curăță scalpul pentru a-i permite să respire din nou. Scăpând de toate aceste reziduuri, părul va fi mult mai sănătos, mult mai viu. Cel mai bun dintre toate, veți preveni căderea părului.

ARTICOLE SIMILARE

Chanel No 5 Eau Premiere

realitatea

București muzical ⎢Târg de viniluri Paradis Paradis

Ciocîrlan

Bătăușii din showbiz pe care lumea îi iartă

Andreea Damian

Cristina Joia, lovită de un vecin

Andreea Damian

Cineva a inventat pantalonii yoga Patriot SUA cu loc pentru armă – fabricați în China

Dora Constantinovici

Top 5 mame vedete eroine din România

Tabu Tabu

Scrie un comentariu