Tabu
LIFESTYLE

Cum sa mori cu stil

Da, stiu, suna cam macabru cand auzi asta pentru prima data. Dar asa cum conteaza foarte tare, in viata, cum faci lucrurile, atunci este foarte clar, cred, pentru toata lumea, ca nu poti sa faci ultimul lucru asa, oricum. Dat fiind ca se spune ca o intrare trebuie facuta mereu cu mare clasa, acelasi lucru e valabil si pentru o plecare, mai cu seama pentru ultima.

 

Am inceput sa ma gandesc serios la subiectul asta atunci cand am citit frumoasa carte a lui Julian Barnes, Nimicul de temut. Este vorba, in carte, despre fricile noastre, dintre care cea mai apasatoare este cea de moarte. Si asta e un lucru de mirare, stiind ca o sa ni se intample tuturor. Frica asta de moarte suna cumva ca frica de normalitate, de fapt.

Oricum, ideea este ca o diva adevarata trebuie sa fie o diva pana la capat, iar felul in care se duce e musai sa fie absolut memorabil.

 

Asa ca, daca vrei sa faci un exit dramatic, ia in considerare cateva reguli si exemple:

1.    Lasa niste vorbe memorabile. Se spune ca Oscar Wilde, inainte de a muri intr-o camera de hotel din Paris, in care hotel, din cate imi amintesc, si-a gasit sfarsitul si Jim Morisson, a spus ceva de genul “Ori dispare tapetul, ori dispar eu.” Nici ca se poate ceva mai potrivit, care insumeaza cu totul filosofia ironica de viata a legendarului autor. Evident, el a disparut iar tapetul nu, ceea ce inseamna ca Wilde s-a tinut de cuvant.

2.    Fa o gluma. Una dintre cele mai comentate morti ale secolului trecut a fost cea a lui Andre Gide. Scriitorul avea cartile puse la index datorita opiniilor sale scandaloase, si purta de multi ani o disputa fatisa cu autorii catolici practicanti. La o zi dupa ce a murit, Francois Mauriac, eternal lui adversar, a primit o telegrama care spunea: “Draga Francois, iadul nu exista. Poti sa iti faci linistit de cap. Anunta-l si pe Claudel. Andre Gide”  

3.    Lasa un testament. Oamenii din jurul tau nu te vor tine minte pentru ca i-ai imbogatit. Daca ai ce sa lasi, e mai bine sa lasi cui are cu adevarat nevoie. Diane von Furstenberg, care e bine merci in viata, a anuntat inca de pe acum ca jumatate din averea ei care trebuie ca este destul de impresionanta va fi donata unor asociatii caritabile.
 
4.    Aranjeaza totul, de la outfitul pentru inmormantare la cum se va desfasura aceasta. Pentru ca este vorba despre tine, pana la urma, este dreptul tau se decizi totul. Cum vei fi imbracata, daca vrei sa stai pe petale de trandafiri, ca singura diva autentica din Romania, Maria Tanase, si chiar ce muzica vrei sa se auda la ceremonie.

5.    Mori tanara. Fie ca vrei sau nu an open casket, nu cred ca vrei sa ajungi in situatia in care oamenii sa se planga unii altora ca : “uite, asta nu mai moare odata”. Marilyn, Grace Kelly, Janis Joplin, printesa Diana au avut, toate, grija de asta.

ARTICOLE SIMILARE

Scandal: CORINA a concediat-o pe iubita lui SMILEY!

Primăria Capitalei nu mai vrea să finanțeze ajutorul pentru victimele violenței domestice

Dora Constantinovici

Jane Fonda a descoperit tratamentul pentru tinereţea veşnică. Isi injecteaza…

COPIL regasit dupa 18 ani!

Care e cea mai sexy vedetă în costum de baie?

Fetele de la Amadeus joaca in noul clip Aylin&The Lucky Charms

Scrie un comentariu