Tabu
LIFESTYLE What's hot

MENIU ROMANTIC de weekend: Biscuiti cu nuca de cocos si Sampanie Armand de Brignac Rose / FOTO-reteta

Biscuiţi crocanţi de nucă de cocos cu ciocolată şi zmeură proaspătă alături de şampanie Armand de Brignac Rosé

Armand de Brignac Rosé este compusă din 50% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier şi 10% Chardonnay.  Soiul rosé are arome de căpşuni şi coacăze proaspete, cu fructe roşii ca note de mijloc şi note afumate pe final. Aromele subtile de coacăză şi căpşună completează ciocolata neagră, iar complexitatea soiului Rosé taie dulceaţa nucii de cocos, echilibrând perfect desertul.

  Ingrediente:

 1 casoletă de zmeură proaspătă

 Pentru biscuiţii de nucă de cocos:

200 gr fondant

1 ceaşcă de zahăr tos

2 ½ ceşti de nucă de cocos răzuită

 Pentru ciocolată:

3/4 ceaşcă frişcă

2 linguri de zahăr tos

100 gr de ciocolată 70% cacao

1 1/2 linguri de unt


 Pasul unu:

Într-o cratiţă mică, combinaţi fondantul şi zahărul, până ce se omogenizează. Cu ajutorul unui termometru pentru dulciuri, monitorizaţi amestecul de fondant şi zahăr până ce ajunge la temperatura de 160 grade Celsius. După ce amestecul a ajuns la 160° C, amestecaţi-l uşor în nuca de cocos răzuită. Continuaţi să amestecaţi până ce se combină complet, apoi luaţi de pe foc şi turnaţi-l într-un recipient termorezistent şi lăsaţi-l să se răcească timp de 30 de minute.

Faceţi o formă de biscuit pentru amestec, tăind un dreptunghi cu lăţimea de 3 x înălţimea de 8 cm din mijlocul unei casolete de mâncare din plastic.

Pe o foaie de copt întindeţi amestecul de nucă de cocos răcit în formă, până ce acesta umple forma dreptunghiulară. Apoi, îndepărtaţi cu atenţie forma, lăsând numai amestecul de biscuit pe foaia de copt. Repetaţi, astfel încât să iasă 4 dreptunghiuri pe foaia de copt.

Pasul doi:

Încălziţi cuptorul la 220° C. După ce cuptorul a ajuns la temperatura dorita, aşezaţi foaia de copt pe grătarul din mijloc timp de 2-3 minute, până ce amestecul face bule. Scoateţi foaia de copt din cuptor şi ridicaţi uşor biscuiţii cu un cuţit paletă, aşezându-i pe un grătar de răcire şi lăsaţi-i să se răcească.

Pasul trei:

Într-o cratiţă separată, fierbeţi frişca şi zahărul împreună. După ce amestecul de frişcă şi zahăr fierbe uşor, adăugaţi bucăţile de ciocolată, amestecând până la omogenizare. La final, amestecând, adăugaţi untul. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească timp de 30 de minute.

Pasul patru:

Pentru a servi, ungeţi sau turnaţi o cantitate mică de amestec de ciocolată pe biscuitul din nucă de cocos. Adăugaţi zmeura proaspătă peste stratul de ciocolată şi apoi aşezaţi un alt biscuit de nucă de cocos deasupra, pentru a forma un sandviş. Veţi obţine 2 porţii.

Pentru a completa meniul romantic şi a savura un pahar de şampanie alături de partenerul dumneavoastră, alegeţi ornamente mici dar opulente pentru masă sau spaţiul în care are loc evenimentul. Sfeşnicele, de pilda,  vor crea un efect dramatic, dar elegant. Când cumpăraţi lumânări, alegeţi numai variantele fără arome. Seturile de inele de şervet, şervete şi suporturi de farfurii vor adăuga eleganţă decorului.

 Pentru mai multe informaţii despre şampania Armand de Brignac, vizitaţi website-ul  sau urmăriţi pe Twitter sau Facebook.

…Biscuiti cu nuca de cocos si sampanie Armand de Brignac Rose pentru un MENIU ROMANTIC de weekend!

ARTICOLE SIMILARE

S-au convins că provocarea „Momo” care împinge copiii la sinucidere e de fapt o păcăleală

Andreea Damian

Smirnoff Black No. 55 – Cocktails by Kenji Jesse

CLAUDIU BLEONT a divortat! Asteapta un copil de la alta femeie! IATA 6 foto cu IULIA!

“Bebeluşa” Ioana şi-a schimbat infatisarea! Incredibil cum poate să arate!

Pastele reincalzite, mai sanatoase?

Fotografa si jurnalista Anja Niedringhaus, castigatoare a Premiului Pulitzer, ucisa intr-un atac in Afganistan

4 comentarii

Adriana 4 February 2012 at 20:49

Mmmmmmm… suna tare gustos 🙂

Răspunde
Melinda Mitulescu 5 February 2012 at 8:36

Merita si gustata combinatia, te asigur!

Răspunde
Bucatarescu 5 February 2012 at 9:09

Cine spune ca dragostea nu trebuie hranita se insala!

Răspunde
vdelavendetta 14 February 2012 at 10:19

O sticla de sampanie din asta costa peste 1300 lei :)) Sa stea pe uscat dragostea, daca nu vrea o sampanie pamanteana!

Răspunde

Scrie un comentariu