Tabu
BEAUTYSlider

Cum să-ți îndepărtezi singură gelul de pe unghii

Manichiura cu gel ar trebui să arate impecabil. Dar din păcate, în această perioadă dificilă de izolare socială, e mai greu să ajungi pe la cosmeticiană pentru întreținere. De aceea, unele femei preferă să îndepărteze gelul de pe unghii și să-și refacă manichiura cu gel după ce trece criza.

Învață din sfaturile următoare cum poți să îndepărtezi gelul singură la tine acasă!

  1. Pilește unghia

Acordă cât timp este nevoie acestui proces și asigură-te că o faci într-o cameră bine ventilată pentru a nu inhala tot praful și acetona. Începe prin a pili unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel. Nu merge până ajungi la culoare, important este să îndepărtezi acel strat strălucitor.

  1. Protejează-ți degetele

Protejează pielea din jurul unghiilor cu un ulei de cuticule sau cu o cremă grasă. Acestea te vor proteja de acetonă, care usucă foarte tare pielea.

  1. Înmoaie biluțe de vată în acetonă

Acestea sunt mai eficiente decât dischetele pentru că sunt mai apropiate de forma și mărimea degetului și se usucă mai greu. Înmoaiele în acetonă și evită formulele hidratante, întrucât vor îngreuna procesul.

  1. Înfășoară-le

Începe cu mâna pe care o folosești mai puțin și aplică biluța de vată pe degetul mic. Înfășoară-l apoi în folie pentru ca acetona să poată acționa. Repetă procedura pentru toate degetele și lasă-le așa timp de 10-15 minute.

  1. Îndepărtează gelul

Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.

  1. Hidratează

După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină. Dacă reaplici gel pe unghii, aplică crema hidratantă după ce ai terminat.

ARTICOLE SIMILARE

Jacheta de motociclist: cum găsești modelul perfect

Andreea Damian

Shakira l-a prins pe Pique înșelând-o cu o altă femeie. Urmează despărțirea?!

Andreea Damian

Pictura cu diamante, un nou hobby descoperit în timpul pandemiei

Andreea Damian

O asistentă medicală este considerată sosia lui Meghan Markle

Andreea Damian

Cum să copiezi iconicul machiaj „cat eyes” a lui Audrey Hepburn

Andreea Damian

Ce sa NU faci la sala

realitatea

Scrie un comentariu