Tabu
BEAUTY Slider

Cum să-ți îndepărtezi singură gelul de pe unghii

gel

Manichiura cu gel ar trebui să arate impecabil. Dar din păcate, în această perioadă dificilă de izolare socială, e mai greu să ajungi pe la cosmeticiană pentru întreținere. De aceea, unele femei preferă să îndepărteze gelul de pe unghii și să-și refacă manichiura cu gel după ce trece criza.

Învață din sfaturile următoare cum poți să îndepărtezi gelul singură la tine acasă!

  1. Pilește unghia

Acordă cât timp este nevoie acestui proces și asigură-te că o faci într-o cameră bine ventilată pentru a nu inhala tot praful și acetona. Începe prin a pili unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel. Nu merge până ajungi la culoare, important este să îndepărtezi acel strat strălucitor.

  1. Protejează-ți degetele

Protejează pielea din jurul unghiilor cu un ulei de cuticule sau cu o cremă grasă. Acestea te vor proteja de acetonă, care usucă foarte tare pielea.

  1. Înmoaie biluțe de vată în acetonă

Acestea sunt mai eficiente decât dischetele pentru că sunt mai apropiate de forma și mărimea degetului și se usucă mai greu. Înmoaiele în acetonă și evită formulele hidratante, întrucât vor îngreuna procesul.

  1. Înfășoară-le

Începe cu mâna pe care o folosești mai puțin și aplică biluța de vată pe degetul mic. Înfășoară-l apoi în folie pentru ca acetona să poată acționa. Repetă procedura pentru toate degetele și lasă-le așa timp de 10-15 minute.

  1. Îndepărtează gelul

Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.

  1. Hidratează

După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină. Dacă reaplici gel pe unghii, aplică crema hidratantă după ce ai terminat.

ARTICOLE SIMILARE

Vedetele au aflat noutatile din industria frumusetii la TopLine

realitatea

Crush si Alexandra Ungureanu lanseaza noul single – „C’est la vie”!

realitatea

Miresele moderne poartă pantaloni la nuntă în 2019 – Sophie Turner (Sansa din GoT) a dat tonul

realitatea

Scrie un comentariu