Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Cum să-ți îngrijești pielea după îndepărtarea tatuajului cu laser?

După îndepărtarea tatuajelor cu laser este important să folosești produsele potrivite pentru a-ți îngriji pielea.

Când îți faci un tatuaj, moleculele care alcătuiesc cerneala sunt absorbite permanent în pielea ta. Eliminarea tatuajelor cu laser implică distrugerea pigmenților de culoare prin reducerea cernelii în praf. Datorită efectului fotoacustic al laserului, celulele din corpul tău pot digera praful, făcând să dispară urmele de cerneală. În funcție de dimensiunea tatuajului, ar trebui să urmezi între 6 și 9 ședințe pentru a-l elimina complet. Ședintele au loc, în general, o dată la două luni. Odată încheiate aceste ședințe, este esențial să îți îngrijești pielea folosind produse adecvate.

Măsuri importante înainte de îndepărtarea tatuajului

Înainte de a continua sesiunile cu laser, este important să te pregătești corespunzător pentru procedură. Ca prim pas, este recomandabil să consulți un dermatolog pentru a determina cea mai bună tehnică spre care să te orientezi. Într-adevăr, această alegere depinde de mărime, locație, culoare, precum și de calitatea cernelii tatuajului tău . De aceste date depinde și numărul de sesiuni necesare pentru eliminarea acestuia.

În prezent, îndepărtarea tatuajelor cu laser este cea mai comună metodă. Această tehnică se dovedește a fi cea mai eficientă și oferă cel mai bun rezultat. Înainte de sesiuni, este important să respecți anumite recomandări. În primul rând, nu ar trebui să te bronzezi. De asemenea, se recomandă raderea zonei cu tatuajul care trebuie îndepărtat. Cu o oră și jumătate înainte de ședință, trebuie aplicată o cremă anestezică.

Eliminarea tatuajelor cu laser poate fi dureroasă. S-ar putea să simțiți dureri similare arsurilor. Sângerarea, edemul, decolorarea sau roșeața pe piele pot persista timp de 30 de minute până la 3 ore după ședință. Timp de 1 până la 2 săptămâni după îndepărtarea tatuajului pot apărea cruste. Acesta este și motivul pentru care este esențial să îți îngrijești pielea după ședințe pentru a evita posibilele complicații.

Sfaturi de îngrijire după îndepărtarea tatuajului

După ședință, trebuie aplicată o cremă hidratantă și calmantă. Zona tatuată este acoperită cu un bandaj cu comprese pentru a proteja pielea împotriva infecțiilor. Este recomandabil să aplici o cremă vindecătoare pe zona tatuată timp de o săptămână, de 1 până la 3 ori pe zi.

Nu este recomandat să te expui la soare sau la lumină puternică timp de cel puțin 4 săptămâni după procedură. De asemenea, este recomandat să eviți piscina, sauna sau baia de aburi în 72 de ore. Apa de la robinet trebuie de asemenea evitată în aceeași perioadă, astfel încât zona tatuată să nu se infecteze. Pentru a te vindeca rapid, nu te zgâria, nu freca sau rupe zgaiba, care în mod normal ar trebui să cadă singură.

ARTICOLE SIMILARE

Oana Radu nu are mila fata de ea: “Eu am fost o persoana nesimtita!” Uite cat de MULT manca zilnic

Vedete nascute pe 29 august!

realitatea

Reese Witherspoon are o sosie și e chiar dublura ei din filme

Andreea Damian

Ce surprize pregătește graviduța Laura Cosoi fanilor săi

Tabu Tabu

A SCANDALIZAT lumea ridicând HALTERE în ultima lună de SARCINĂ! Uite cum arată acum MĂMICA şi copilul

Cum recunoști o persoană care se află în pragul sinuciderii

Andreea Damian

Scrie un comentariu