Tabu
BEAUTY

Cum și de ce să folosești un balsam demachiant

Oricine s-a trezit vreodată în fața unui culoar de produse demachiante (în supermarketuri, farmacii sau parfumerie) va putea confirma acest lucru: există o mulțime de opțiuni. Atât de mult încât uneori ne pierdem între diferitele texturi care există: ulei, balsam, lapte, apă micelară.

Și dacă folosirea anumitor produse este cunoscută, altele merită să fie explicate puțin mai bine: este cazul balsamului demachiant.

Cel mai bun demachiant facial: de ce să folosești un balsam de curățare mai degrabă decât un ulei sau apă micelară?

Ideal împotriva machiajului rezistent la apă

Balsamul demachiant (numit uneori unt demachiant) este un produs interesant pentru persoanele care caută un demachiant eficient, în special machiaj rezistent la apă. „Este foarte eficient în îndepărtarea tuturor tipurilor de machiaj, chiar și a celor rezistente, precum și a reziduurilor de protecție solară.”

Potrivit pentru pielea sensibilă

De asemenea, formula sa este interesantă pentru pielea cea mai sensibilă sau uscată. Acizii pe care îi conține oferă confortul și senzorialitatea pe care le caută pielea uscată. Acolo unde uleiul demachiant va tinde să rămână la suprafața pielii, balsamul va pătrunde puțin mai adânc, ceea ce ajută la hrănirea straturilor superficiale ale epidermei.

La fel ca în cazul tuturor produselor cosmetice, este greu de spus că un tip de produs este obiectiv eficient: depinde de formulă și de lista de ingrediente (cu cât este mai scurtă, cu atât mai bine). Un balsam demachiant bun ar trebui să se clătească ușor și să lase pielea confortabilă.

Balsamul demachiant este folosit cu degetele. Vom pune puțin produs pe piele, pe care apoi îl vom masa cu mișcări circulare pe față și ochi – dacă produsul este potrivit pentru zona ochilor – precum și pe zona gâtului, după care clătim.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Bust ferm: Virtual Bra

realitatea

„Bunicuța” de 52 de ani a dezvăluit secretele tinereții ei. Cum reușește să arate așa

Andreea Damian

Cum ar arăta celebritățile fără trăsătura lor distinctivă

Tabu Tabu

Sfaturile lui Kate Winslet pentru machiaj în timpul ciclului menstrual

realitatea

Afla care au fost cele mai bune si cele mai proaste machiaje de la Oscar 2016!

realitatea

Lady Gaga stabilește o nouă tendinţă în materie de coafuri

Andreea Damian

Scrie un comentariu