Tabu
Image default
CULTURESlider

De ce nu participă România la Eurovision 2024. Anunțul oficial al TVR

România nu va participa în 2024 la Eurovision! Anunțul a fost făcut de reprezentanții TVR.

Consiliul de Administrație TVR a decis în cursul zilei de joi, 25 ianuarie 2024, că România nu va trimite niciun reprezentant la ediția din acest an a concursului Eurovision Song Contest (ESC). Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Potrivit site-ului TVR.ro, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru ca România să poată participa la Eurovision.

Astfel, în 2024, TVR va aloca resurse pentru alte producții și proiecte, precum transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare amânate.

Mai mult decât atât, reprezentanții au transmis că lipsa țării noastre din listele Eurovision se datorează „constrângerilor financiare şi a dorinţei de a reprezenta România la un nivel performant”.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

TVR menționează că, de-a lungul anilor, mai multe ţări (Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord) au decis să nu participe la concursul internaţional.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

U2 live pe San Siro – bilete exclusiv prin Eventim.RO

realitatea

Se anunță un antibiotic promițător în stil “cal troian” care ar putea distruge bacteriile mai eficient

realitatea

Delia, interzisă pe TV!

Andreea Damian

Angelina Jolie e o mamă singură. Cum se descurcă de fapt fără Brad Pitt

Andreea Damian

Pantalonii la modă pentru iarnă, care țin de cald

Andreea Damian

Există un motiv întemeiat pentru care Al Pacino a jucat în filme proaste în ultimii ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu