Tabu
FASHION Slider

De ce tocurile înalte nu mai sunt la modă

tocurile înalte

Pantofii cu toc înalt erau purtați pentru a obține sex și putere. Dar acum vânzările au scăzut. Christian Louboutin și-a construit un imperiu pentru că a fost în pas cu tendințele. Cu pași de bebeșuș, poate, având în vedere că cei mai înalți pantofi realizați de el au aproape 20 cm. Dar bărbatul care a transformat tocurile înalte știe exact ce își doresc cel mai mult femeile. „Nu vreau ca oamenii să se uite la pantofii mei și să spună <<Asta arată confortabil>>. Când îi proiectez, nu mă gândesc la confort”, spunea designerul în urmă cu câteva săptămân.

De la pantofii Louboutin la pantofii Manolo Blahnik, tocurile înalte au avut loc atât în ​​cultura pop, cât și în high fashion, dar autoarea Lauren Bravo spune că zilele tocurilor înalte ar putea fi numărate. Bravo explică motivul pentru care femeile cărora le-au plăcut atât de mult pantofii cu toc înalt, renunță la ei pentru încălțămnte cu talpă joasă. „Nu cred că i-am purtat cu adevărat pentru bărbați, cu siguranță și nu cred că i-am purtat cu adevărat pentru că am simțit că trebuie. I-am purtat pentru că ne dau sentimental de autoritate și pentru că îmbunătățesc o ținută.”, este de părere autoarea.

Tocurile înalte sunt asociate cu depunerea unui efort. Există, crede ea, această idee că, dacă ne simțim puțin incomfortabil, atunci probabil că performăm cumva mai bine. Timp de zeci de ani, există această idee că femeile nu erau eficiente decât dacă purtau tocuri. Dar această idee este patriarhală și misogină.

Ei bine, moda ne-a condus într-o anumită direcție. În ultimii ani, am văzut ascensiunea pantofilor sport. Am văzut editori de reviste, modele, celebrități care poartă adidași și codurile vestimentare s-au schimbat brusc. Este complet acceptabil să te prezinți la o petrecere cu o rochie minunată, iar în picioare să porți pantofi sport. Pentru cele care iubesc moda, este aproape ca și cum ar fi trebuit să se așteptă ca moda să spună: „Știi ce, este OK să fii confortabil”.

ARTICOLE SIMILARE

Gomajul „economic” pentru față și corp propus de Andreea Ibacka

Andreea Damian

Andreea Bălan, vacanță exotică!

Tabu Tabu

Leona Lewis lansează o linie de haine

realitatea

Serena Williams i-a adus cel mai frumos omagiu lui Meghan Markle

Andreea Damian

Declarația neașteptată cu care Melania Trump a surprins opinia publică

Andreea Damian

S-a descoperit formula care face să ne îndrăgostim de cineva

Andreea Damian

Scrie un comentariu