Tabu
Image default
LIFESTYLE

Descopera farmecul unei calatorii in Egiptul Crestin

Sub raportul vechimii si al legendelor despre Egipt, istoria acestei tari este impresionanta pentru orice turist, este ca o poveste sau ca un adevarat basm. Atat pentru poporul sau cat si pentru vizitatori, orasul Cairo poate concura aproape chiar si cu sacra Roma sau chiar poate impresiona si mai tare prin tot ceea ce ofera, prin locurile atat de spectaculoase si pline de mister.

Cei care doresc sa calce pe pamantul egiptean trebuie sa stie ca pe locul orasului Cairo exista cetatea Babilon. Aceasta a fost construita in secolul VI I.Hr si a fost locul unde s-a refugiat Sfanta Familie cu pruncul Isus, pe vremea lui Irod cel Mare. Mai tarziu, Sfantul Marcu a convertit populatia de pe acele meleaguri la crestinism, el fiind patriarh al Alexandriei, iar Imparatul Constantin cel Mare a recunoscut religia crestina.

In secolul VII arabii au cucerit Egipul, iar apoi a fost construit orasul Cairo(chiar pe locul unde se afla Babilonul). In pofida faptului ca arabii erau musulmani, ei s-au dovedit ingaduitori cu cei care practicau religia crestina. Astfel s-au construit multe biserici unde se practica aceasta religie, o parte dintre ele se pot vizita si astazi.

Cei care doresc sa descopere Egiptul Crestin pot face o calatorie prin intermediul unei agentii de turism, pot face un pelerinaj, un circuit cultural sau pur si simplu un sejur Egipt 2018. O astfel de vacanta poate fi de 10-12 zile, pretul ei este in jur de 900 de euro. Se poate ajunge in Cairo cu avionul, plecarea fiind din Bucuresti, de pe Aeroportul Otopeni.

Principalele obiective turistice ale Egiptului Crestin

In Egipt sunt 60 de piramide insa Platoul Giza cu cele 3 piramide si Marele Sfinx de la Giza sunt unice, de neegalat, aici vin mii de turisti din toata lumea. Muzeul de Egiptologie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cairo, pentru ca include o colectie de peste 120000 de piese si antichitati care apartin Egiptului Antic.

Manastirea Sfantul Macarie se afla pe traseul dintre orasul Cairo si Alexandria. Aici se afla mostele Sfantului Macarie Egipteanul si o parte din moastele Sfantului Ioan Botezatorul.

Alte lacasuri sfinte de pe acest pamant egiptean sunt:

  • Manastirea Sfantul Paisie cel Mare
  • Manastirea El Surian unde se afla copacul Sfantului Efrem Sirul
  • Manastirea El Paramous
  • Manastirea Sfantului Arhanghel Gabriel care dateaza din secolul VII.

Daca ajungi la Manastirea Sfintei Fecioare El Hamamat trebuie neaparat sa o vizitezi. Despre aceasta manastire se spune ca zidurile ei au fost sustinute de albine. Un popas trebuie facut si la Manastirea El-Azab unde exista moastele Sfantului Abraam, moastele Sfantului Marcu, ale Sfantului Gheorghe si ale Sfantului Stefan.

In Alexandria se afla Catedrala Sfantului Marcu unde se gasesc moastele lui El Fayoum si moastele Sfantului Marcu. De asemenea, un loc minunat este si Manastirea Sfantului Minaunde se gasesc moastele Sfantului Mina, dar simoastele Papei Chiril VI.

Daca ajungi in Egipt trebuie sa vizitezi Biblioteca din Alexandria si Farul din Alexandria (care reprezinta una din cele 7 minuni ale lumii).

Chiar in centrul Egiptului se afla Manastirea El Mouharak care a primit binecuvantarea Pruncului Isus. Un alt loc deosebit pe unde a trecut Sfanta Familie este Manastirea Drunka. In acest loc vin crestinii pentru a se ruga la Maica Domnului. Importante asezaminte de cult sunt si Manastirea Sfantului Antonie cel Mare cu mormantului acestui Sfant si respectiv Manastirea Sfantului Pavel in care se afla moastele Sfantului Pavel.

Sejurul in Egiptul Crestin trebuie sa includa si locul unde Moise a primit 10 porunci de la Dumnezeu. Este vorba despre Muntele Sinai. De asemenea un alt loc care trebuie vizitat este Manastirea Sfanta Ecaterina cu Rugul Aprins si moastele Sfintei Ecaterina si ale Sfantului Stefan Sinaitul.

Mai sunt si alte locuri pe unde a trecut Sfanta Familie si unde s-au construit lacasuri de cult si anume:

  • Biserica Fecioarei Maria din El Zeitoun, construita de un Pasa caruia Fecioara Maria i-a aparut in vis
  • Biserica Sfantul Gheorghe
  • Biserica Sfantul Mercurie.

Alte obiective turistice care trebuie neaparat vizitate sunt acelea care fac parte din Monumentele antice ale Egiptului si anume:

  • Mormintele faraonilor care se gasesc in Valea Regilor, pe malul de Vest al Nilului.
  • Templul Reginei Hatshepsut de la Deir el Bari
  • Templul Karnak pentru zeul Amon-Ra.

Toate aceste locuri sfinte ale Egiptul Crestin reprezinta un adevarat pelerinaj pe urmele Sfintei Familii si ale Pruncului Isus.

ARTICOLE SIMILARE

S-a destramat cel mai cunoscut cuplu de sportivi! Motivul este incredibil de stupid!

Secretul din spatele alunitelor

realitatea

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

realitatea

Cadouri pentru el: 5 idei cu care nu dai greș niciodată (P)

Andreea Damian

Un ou a depășit-o pe Kylie Jenner la numărul de aprecieri pe Instagram. Cum a reacționat vedeta

Andreea Damian

Nuntă neaşteptată! Marian Ionescu si ştirista Octavia Geamănu se căsătoresc!

Scrie un comentariu